Orbán Viktor: Az elmúlt hetven évben nem álltunk ilyen közel a világháborúhoz

2024. október 23. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

A szovjetek és a kommunista helytartóik megértették a leckét, és a következő 34 évben visszább fogták az agarakat, és végül csak hazamentek, folytatta beszédét Orbán Viktor. Ezért lehetünk szerinte szabadok, és ezért tudja ma is mindenki a világban, a magyarokkal csínján kell bánni.

„Ma a történelem ismét kilépni készül a medréből” – fogalmazott Orbán. A szomszédunkban háború zajlik, amely egyre véresebb és elkeseredettebb. A frontvonalon már százezrek vesztek oda, az európai gazdaság tüdőlövést kapott, a fejlődés megállt, az árak az egekben. Orbán szerint a szankciók bennünket véreztetnek ki, a befektetők az USA-ba vándorolnak, de az európai vezetők a háborús győzelem illúziójában élnek még mindig.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Orbán szerint egyre nő az esély, hogy a háború szétterjed. „Az elmúlt 70 évben nem álltunk ilyen közel a világháborúhoz” – jelentette ki.

Ideje kimondani Orbán szerint: az európai vezetők, a brüsszeli bürokraták egy reménytelen háborúba vezették Európát. Az egész Európai Uniót be akarják tolni az orosz-ukrán háborúba szerinte.

Az új győzelmi terv lényege a kormányfő szerint a háború kiterjesztése azzal, hogy Ukrajna meghívást kap a NATO-ba, és a frontvonalakat áthelyezik Oroszország területére. „Mi magyarok egy reggel arra ébrednénk, hogy ismét keletről jött szláv katonák állomásoznának Magyarország területén. Mi ezt nem akarjuk.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!