Hadházy: Vitézy Dávidnak le kell mondania, Csárdi Antal a tisztességét bizonyította

2024. október 21. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Reagált Hadházy Ákos független parlamenti képviselő azokra a kijelentésekre, amelyeket Csárdi Antal tett, miután kilépett az LMP-ből. Facebook-bejegyzésében Hadházy azt írja, Csárdi határozott lépése tisztességre vall, de aggasztó, amit a Rogán–Vitézy–Ungár-tárgyalásokról mondott, szerinte Vitézy Dávid választási csalásban vehetett részt, és nincs helye a magyar politikában.

Hadházy Ákos szerint Csárdi viselkedése tanúsítja, hogy ő tisztességes, de emellett fontosabb dolgokra is rávilágít. Számára az nem újdonság, hogy Ungár és a Fidesz között kapcsolat van, noha konkrét bizonyíték erre sincs, de Vitézy és a Fidesz együttműködése fényében Vitézynek nincs helye a magyar politikában. A képviselő szerint Vitézy választási csalásban vett részt, amikor a főpolgármester-választás eredményének újraszámolásáért ágált, amihez a kerületi Fidesz-irodák gyűjtöttek nyilatkozatokat az Átlátszó szerint.

Hadházy szerint „egy becsületére valamit is adó politikus, egy kicsit is normális országban ezután akkor is lemond, ha amúgy a tömegközlekedés iránt elkötelezett szakértőként komoly tekintélyre tett szert.”

Múlt héten derült ki, hogy Csárdi Antal, az LMP parlamenti frakcióvezetője kilép a pártból, és ezzel a párt frakciója is megszűnik. Mindezt Csárdi csak egy későbbi interjúban kommentálta, ahol arról is beszélt, hogy mi késztette a hirtelen kilépésre, szerinte hiteles bizonyíték van arról, hogy a választások előtt Vitézy Dávid nemcsak az őt támogató LMP elnökével, Ungár Péterrel, de Rogán Antallal, a miniszterelnök kabinetfőnökével is tárgyalt a főpolgármesteri kampányáról. Vitézy korábban tagadta, hogy a választások előtt egyeztetett a Fidesszel.

Csárdi kilépésére Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is reagált egy szarkasztikus bejegyzéssel a Facebookon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!