A rendőrség előtt az atlétikai szövetség és Deutsch Tamás unokaöccsének szerződései

2024. október 14. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja, hogy rendben voltak-e azok a szerződések, amiket a Magyar Atlétikai Szövetség kötött a Track and Race Kft.-vel, derült ki Polt Péter válaszából, amit Vadai Ágnesnek, a DK országgyűlési képviselőjének küldött.

A szerződések azért lehetnek érdekesek, mert szövetség vezérigazgatója 2023 októbere óta Deutsch Péter, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő testvére, és egy cégén keresztül ő is tulajdonosa a Track and Race Kft.-nek. A cég másik tulajdonosa és ügyvezetője Deutsch Péter fia, Deutsch Balázs.

A Telex a bíróságon kiperelte a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szakmai programjának, a Zsivótzky Gyula Programnak a teljes dokumentációját. Ebből derült ki, hogy a MASZ többször is a Track and Race Kft.-t bízta meg atlétikai versenyek szervezésével. A cég 2021-ben 185 millió forint plusz áfát kapott a MASZ-tól, majd két évvel később, szintén két versenyre 181,5 millió plusz áfát. Mindkét szerződést Gyulai Miklós, a szövetség elnöke és Deutsch Balázs írta alá.

A cég által szervezett négy verseny közül egyik sem hagyott mély nyomot. A Telex forrásai szerint túlzó 180-185 milliót költeni két olyan versenyre, ahol a legnagyobb név a libériai sprinter, Emanuel Matadi, aki most 33 éves, és a legjobb helyezése a 17. volt a világranglistán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!