MÁV-vezérigazgató: Nem lesz menetrendváltozás a HÉV-eknél

2024. október 14. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem lesz menetrendváltozás” – jelentette be Hegyi Zsolt, a MÁV vezérigazgatója a hétfői közleményében. Hegyi azt ígéri, hogy „a HÉV-ek jövőre is ugyanolyan menetrend szerint – ugyanolyan gyakran és ugyanolyan kapacitással – fognak közlekedni, mint 2024-ben”.

„A vasúttársaság sajnálatosnak tartja, hogy a HÉV-ekkel kapcsolatban politikai vita alakult ki, ez aggodalmat kelthetett egyes utasainkban, pedig azt valójában semmilyen döntés vagy szakmai szándék nem indokolja”

– cáfolta meg a HÉV járatritkításáról szóló híreket a MÁV vezérigazgatója. Hegyi szerint járműhiány csak a készenlétben tartott, műszaki tartalék esetében lehet, a menetrendhez szükséges állományt ez a probléma nem érinti. A tartalékjárműveknél azért alakult ki járműhiány, mert jövőre négy motorvonatot is ki kell vonni a forgalomból az életkoruk miatt.

A MÁV vezérigazgatója szerint akkor is elég jármű lesz 2025-ben, ha egy-egy szerelvény váratlanul meghibásodik. A többi jármű karbantartásának felgyorsításával ugyanis megoldható lesz, hogy a járművek hamarabb visszakerüljenek a vágányokra. Hegyi szerint a karbantartást úgy kell elvégezni, hogy azt az utasok ne érezzék meg, ezért járatritkítás nem lesz, és nem is lehet.

Múlt héten hírek jelentek meg a HÉV járatritkításáról. Karácsony Gergely főpolgármester és Vitézy Dávid fővárosi képviselő is kritizálta a járatritkításról szóló tervet. Hegyi Zsolt azonban az Indexnek adott interjújában cáfolta az egészet. A lapnak azt mondta, hogy olyan megoldást keresnek a HÉV problémáira, ami a legforgalmasabb időszakokat és vonalakat nem érinti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!