Lebetegedett egy mozdonyvezető, ezért kellett buszokkal pótolni a MÁV-nak a vonatot egy szakaszon

2024. október 14. – 17:59

Másolás

Vágólapra másolva

Még a fele sem telt el októbernek, de már ötször kellett vonatpótló buszokat indítania a MÁV-nak azon a vasútvonalon, ahol az utóbbi időszakban kényelmetlenül sokszor fordult elő ugyanez, sőt, egyszer busz híján három járat teljesen ki is maradt.

A Mávinform szombaton jelezte, hogy aznap este, és másnap reggel is pótlóbusszal lehet majd utazni a a magyar vasút Székesfehérvár és Pusztaszabolcs közötti szakaszán. Erre egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, hozzátéve, hogy korábban október 1-jén, 2-án és 7-én is hasonló helyzet állt elő. Mivel az elmúlt két hónapban többször is kellett pótlóbuszt küldeni ezen a szakaszon, megkerestük a MÁV-ot, hogy megtudjuk, most mi állt a háttérben.

Válaszukban azt írták, hogy „egymással össze nem függő okok véletlen egybeesése” miatt volt szükség járatpótlásra, de járatkimaradás most egyik esetben sem történt.

Mint megtudtuk, október elején járműhiba volt az ok, a hétvégén pedig az, hogy a mozdonyvezető kollégájuk megbetegedése miatt kellett buszokat küldeni. Ez elsőre furcsán hangzik, de magyarázatot jelenthet rá, hogy a MÁV több érintett és szakszervezeti vezető szerint is komoly munkaerőhiánnyal küzd. Erről korábban ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!