Márki-Zay önkormányzati tulajdonba venné a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt

2024. október 11. – 17:21

Másolás

Vágólapra másolva

Hódmezővásárhely önkormányzata kikérte a Wenckheim-kastély pályázati csomagját, írta Márki-Zay Péter polgármester pénteken. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzathoz kerülne a Békés vármegyei Szabadkígyóson található kastély tulajdonjoga, ezt a nemrég elfogadott kastélytörvény tenné lehetővé.

A polgármester a hódmezővásárhelyi Promenad24 cikkére is reagált bejegyzésében, a lap szerint Márki-Zay nemrég Szabadkígyósra utazott, hogy szemügyre vegye az ott található Wenckheim-kastélyt, amelyet szerintük akár magántulajdonává is tehet a jövőben. Márki-Zay cáfolta a cikk állításait, amelyeket a lap egyébként „megbízható forrásokra” hivatkozva tett, azt azonban megerősítette, hogy Hódmezővásárhely önkormányzata igényt tart a kastélyra.

Márki-Zay ezzel azt szeretné elérni, hogy az állami milliárdokból felújított ingatlan továbbra is közösségi tulajdonban maradjon. Azt írta, „ha Lázár Jánosnak vagy Tiborcz Istvánnak éppen ott támad kedve vadászni, (…), akkor fizessék meg a köznek ennek az árát, mégpedig tisztességesen megkeresett és nem tőlünk ellopott pénzből”. Márki-Zay más polgármestereket is arra buzdít, hogy vegyenek részt a közvagyon megmentésében, hogy azok ne kerülhessenek magánkézbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!