Lázár János a HÉV-ekről: Néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás

2024. október 9. – 17:25

Másolás

Vágólapra másolva


„Úgy látom, hogy néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a túl sok szívás a hétvégén, és ezért aztán hallucinációik vannak a HÉV-vel, meg úgy általában a világgal kapcsolatban. Ilyenkor persze hazudnak is” – ezt írta a Facebookon Lázár János közlekedési miniszter a HÉV-ek járatritkításáról megjelent hírekre reagálva.

A miniszter azt írta:

„az Építési és Közlekedési Minisztérium vagy a MÁV vezetésében senki, semmilyen döntést nem hozott a HÉV működésével vagy menetrendjével kapcsolatban! Minden más állítás nettó hazugság.”

Lázár írása szerint arról viszont döntött Orbán Viktor és kabinetje, hogy több száz milliárdból fejlesztik a pályát és a járműparkot.

A Hvg.hu kedden azt írta: a birtokába került terv szerint akárcsak tavaly, idén is járatritkítást tervez a HÉV több vonalán a MÁV-HÉV Zrt. A MÁV vezérigazgatója szerdán azt közölte, sajnálja, hogy a HÉV is a fővárosi közgyűléssel kapcsolatos politikai viták része lett, azt írta, járműhiány van, döntés még nincs.

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon szintén elfogadhatatlannak nevezte a javaslatot, szerinte az állam gyakorlatilag azt várja Budapesttől, hogy válasszanak, melyik vonalon élők közlekedését áldozzák fel, „azért, mert ők nem végzik rendesen a feladatukat. Megszólalt az ügyben Vitézy Dávid fővárosi képviselő is, aki hajmeresztőnek nevezte a tervet. Szerinte a felelősség egyértelműen a kormányt és Lázár János közlekedési minisztert terheli, de szóba hozta Tarlós István egykori főpolgármestert is, aki 2016-ban átadta a HÉV-eket az államnak ”anélkül, hogy világos, számonkérhető garanciákat kapott volna a főváros a vonalak fejlesztésére„.

Lázár János most posztjában részletesen szól Vitézy Dávidhoz, aki korábban közlekedésért felelős államtitkár is volt. Lázár most kinyilvánította, hogy

”a jövőben a közlekedési kormányzat sehol és semmiről nem kíván Vitézy települési képviselővel egyeztetni.„

Aztán ezt írja róla: ”aki ugyanis a hazugságokban az élen jár; aki elveszítette a főpolgármester választást, pedig minden segítséget megkapott ahhoz; aki most, a Fidesz után Magyar Péter seggét nyalja, nem lehet tárgyaló fél.„ Lázár üzenetére azóta Vitézy Dávid is reagált, egy hársfatea elfogyasztását javasolta a miniszternek.

Lázár szerint ”a világ legszebb fővárosa, azonban évek óta gazdátlan. Emiatt pedig lepusztult, koszos, a közlekedésre alkalmatlan, szétesett, élhetetlen! Mert azok, akik folyton Budapest értője, féltője és megmentőjeként szólalnak meg, tönkretették azt. Budapestet az elmúlt években csak a kormány fejlesztette, miközben a világpolgár urbanisták, ilyen-olyan – szakértelemmel nem rendelkező szakértők, város makettek utcáin felnövő, a Facebookot látványtervekkel kitapétázó ifjak semmit sem tettek Budapestért.„ Lázár János teljes posztja itt olvasható.

Személyeskedések helyett Karácsony Gergely szerint inkább a tényekről kell beszélni, írta a főpolgármester a Facebook-oldalán. "Lázár János állításával szemben a MÁV-HÉV valóban a HÉV járatok radikális csökkentésére tett javaslatot. És Vitézy Dávid állításával szemben, a főváros nem mondott le arról a jogáról, hogy az egyetértése nélkül ne lehessen csökkenteni a járatok számát a HÉV-eken" – fogalmazott. Hozzátette: ők ehhez nem járulnak hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!