Közleményben utasította vissza Magyar Péter követeléseit az MTVA

2024. október 5. – 20:45

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter szombat esti tüntetése után közleményt adott ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), amelyben azt írták, visszautasítják a Tisza Párt elnökének “erőszakos követeléseit”.

A közmédia szerint Magyar Péter a törvényi szabályokkal szembeszegülve ismét kísérletet tett arra, hogy “beavatkozzon a közmédia működésébe, a szerkesztői szabadságba, a műsorstruktúrába". Véleményük szerint a Tisza Párt politikai kézi vezérlést akar kialakítani a közmédiában, ami "az európai uniós szabályokkal is ellentétes.”

A közlemény szerint a közmédia visszautasítja az MTVA munkatársait érintő atrocitásokat. "Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést. Visszautasítja a folyamatos megalázását a közmédia és más médiumok munkatársainak" Magyar Péter, büntetőeljárás alá vont európai parlamenti képviselő állításaival szemben a közmédia csak a 2022. évi országgyűlési választásokat követő egy évben (2022. április 3. és 2023. április 2. között) az ellenzéki pártok képviselőit összesen 6764 alkalommal hívta meg televízió- és rádió műsoraiba. Ezekből összesen 161 alkalommal fogadták el a meghívást, 6603 esetben nem jelentek meg" – írták.

Az MTVA a közlemény végén azt is felsorolta, hogy állításuk szerint hányszor hívták meg az egyes ellenzéki pártok politikusait az M1 Ma reggel és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsoraiba.

  • A DK 888 meghívást kapott, 1 esetben fogadta el azt, 887 alkalommal nem jelent meg, 1 alkalommal vett részt.
  • A Jobbik 718 meghívást kapott, 16 esetben fogadta el azt, 702 alkalommal nem jelent meg, 16 alkalommal vett részt.
  • Az MSZP 2964 meghívást kapott, 4 esetben fogadta el azt, 2960 alkalommal nem jelent meg, 4 alkalommal vett részt.
  • A Momentum 920 meghívást kapott, 10 esetben fogadta el azt, 910 alkalommal nem jelent meg, 10 alkalommal vett részt.
  • A Mi Hazánk 26 meghívást kapott, 26 esetben fogadta el azt, minden alkalommal megjelent, 26 alkalommal vett részt.
  • A Párbeszéd 666 meghívást kapott, egyetlen esetben sem fogadta el azt, 666 alkalommal nem jelent meg, egyetlen alkalommal sem vett részt.

A Tisza Párt elnöke a közmédia Kunigunda úton lévő székházánál tartott beszédében bojkottra szólított fel “a propaganda minden médiacsápja ellen”, és arra kérte a Tisza-szavazókat, hogy még akkor se nézzék ezeket a csatornákat, ha éppen ott megy a kedvenc sorozatuk. Magyar később felolvasta 16 pontos jegyzékét, amelyen többek között az szerepel, hogy:

  • követeljük az évi 140 milliárd forint közpénzből kitartott propagandagyár megszüntetését és a valódi közszolgálati média visszaállítását;
  • követeljük a közmédia hírhamisító vezérigazgatójának és az azonnali propagandistának az azonnali leváltását;
  • követeljük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetőinek menesztését, és az új vezetők szakmai alapon történő kiválasztását;
  • követeljük a sajtóhelyreigazításra vonatkozó jogszabályok módosítását;
  • szüntessék be a valódi hírek helyett csak propagandát közvetítő orosz és kínai hírműsorokat és a sportműsorok között sugározott Hírek 1 percben c. műsort;
  • követeljük a Karmelita-palotától független hírszerkesztést.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!