Felvidéki Tisza-szimpatizáns: Miért arról szól a közmédia, hogy gyűlöletkeltésre és kirekesztésre ösztönzik a magyarokat?

2024. október 5. – 16:03

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét Nagy Ervin a színpadon, aki egy névtelenséget kérő felvidéki Tisza-szimpatizáns levelét olvasta fel. Ebben azt írta: „A fiatalabb generáció még csak-csak olvassa a 444-et, a Telexet, vagy a 24.hu-t, és próbál igazságot keresni, de az idősebb generáció azonban szinte teljesen elveszett. Az M1 óránkénti hírei az egyperces híradók, a sportközvetítések szüneteibe olyan erős világképet építettek bennük, hogy talán már sosem fogják elismerni, hogy félrevezették őket, még ha belül érzik is.”

„Miért nem arról szól a közmédia, hogyan óvjuk a környezetet, hogyan segítjük az időseket, miért a gyűlöletkeltésre és kirekesztésre ösztönzik a magyarokat? Miért kell egy idős embernek atomháborútól rettegnie ahelyett, hogy békésen játszana az unokáival. (…) A helyzet tavaly ősszel tetőzött, amikor a választások előtt két nappal a kampánycsend idején a kormányközeli média exkluzív interjút készített Robert Ficóval. Azzal a Ficóval, aki korábban nyíltan magyargyűlölő volt, megverette a magyarokat és megtiltotta a kettős állampolgárságot. Nem a felvidéki magyar párt vezetőjét hívták meg, hanem Orbán legújabb EU-ellenes szövetségesét. A felvidéki magyar párt pedig alig pár tízezer szavazattal maradt el a parlamentbe jutástól, míg Fico pártja a magyarok körében átlagon felüli eredményt ért el. Akkor már mégsem a magyarok a fontosak, hanem az új szövetségesek az EU elleni harcban?”

„Mi, felvidékiek sajnos nem tudunk szavazni, hiszen nálunk csak nagyon kevesen rendelkeznek kettős állampolgársággal, és ők is szinte biztosan a Fideszt fogják támogatni. Az itt elhangzottak ellenére ne felejtsétek el, hogy szerencsére még így is sokan vagyunk, akik veletek együtt szeretnénk egy békés, tiszta, modern és élhető Magyarországot és Felvidéket. Hajrá, magyarok! Hajrá, Felvidék! Ne féljetek!” – zárult a levél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!