Miért késik? Miért nem készült el? – megvizsgálják a közösségi költségvetést

2024. október 4. – 13:48

Másolás

Vágólapra másolva

Szintén a Kutyapárt javasolta, hogy a 2020 óta működő közösségi költségvetésről készítsenek utólagos hatásvizsgálatot, nézzék meg, hogy a hiányzó projektek miért maradtak el vagy készültek el késve. Ezentúl felkérik a főpolgármestert, hogy az utólagos hatásvizsgálat eredményeire figyelemmel tegyen javaslatot többek közt a program szabályainak módosítására, illetve olyan intézkedésekre, amelyek biztosítják, hogy a Fővárosi Önkormányzat gazdasági társaságai megfelelő prioritással kezeljék a közösségi költségvetés győztes ötleteinek megvalósítását.

A Kutyapárt előterjesztéséhez érkezett egy módosító javaslat az Podmaniczky Mozgalom képviselőjétől, Szilágyi Annától. Ő többek közt olyan részletekben kért változtatást, hogy kerüljön bele az előterjesztésbe, hogy olyan módosításokat kezdeményezzen a főpolgármester a jövőben, amelyek elősegítik a „valóban fővárosi szintű és hatású egyedi, eredeti projektek nagyobb arányú kiválasztását és megvalósítását”, illetve „a kiválasztás során a területi kiegyenlítés szempontjainak érvényesülését, azaz a külső kerületek fejlesztését” is. A Fidesz is nyújtott be módosítót, ők azt kérték, hogy ne csak magát a közösségi költségvetést és projektjeit, hanem annak minden részletét (informatika, reklám, egyéb fejlesztések) vizsgálják.

A módosító javaslatokat elfogadták, az ezzel módosított eredeti előterjesztést pedig 30 igennel megszavazták, ketten nem voksoltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!