Állatvédelemről és állatvédelmi központról is döntöttek

2024. október 4. – 14:18

Másolás

Vágólapra másolva

A Kétfarkú Kutyapártnak volt egy harmadik javaslata is az alakuló ülésre: Kovács Gergely előterjesztése alapján azt szeretnék elérni az állatvédelemben, hogy Budapestnek legyen egy „21. század elvárásainak megfelelő” állatvédelmi központja. A javaslat szerint erre már jövőre biztosítanák a szükséges forrásokat a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány működési támogatásának csökkentésével.

A Kutyapárt javaslatához Vitézy Dávid is benyújtott egy módosítót, amiben szerepel, hogy az állatvédelmi központ mellett biztosítanának forrást a jelenlegi kapacitáshiányok átmeneti orvoslására is. Arra kérnék fel a főpolgármestert, hogy készíttessen döntés-előkészítő tanulmányt egy olyan állatvédelmi központról, ami alkalmas legalább a Budapest közigazgatási területéről érkező kutyák, macskák, kisemlősök, egzotikus állatok (pl. hüllők), illetve madarak korszerű menhelyi ellátására.

A Fidesz-KDNP képviselője is beadott egy módosító javaslatot: Szalai Piroska azt tanácsolta, hogy ne a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány működési támogatásának csökkentéséből költsenek állatvédelemre, hanem a Budapest Brand Zrt.-éből.

A módosító javaslatokat elfogadták, az így módosított előterjesztést a közgyűlés többsége szintén támogatta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!