Balásy Gyula rendezvényszervezős cége közel 30 milliárd forintos megbízást akaszt le a magyar uniós elnökségből

2024. október 4. – 15:32

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz hónap alatt közel 30 milliárd forint értékben kötött keretszerződéseket a Nemzeti Rendezvényszervezési Ügynökség (NRÜ) Balásy Gyula Lounge Event Kft. nevű cégével a magyar uniós elnökséggel összefüggő kommunikációs ügynökségi és rendezvényszervezési feladatokra – írja az Mfor.

A kormányzati kommunikációs megbízásokon rendre taroló Balásy cége a Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül (NKOH) kötötte meg a szerződéseket az állami céggel. Alvállalkozóként Balásy Gyula három másik cége – a New Land Media Kft.-t, a Lounge Design Kft.-t és a Visual Europe Zrt – is feltűnik a szerződésekben, ahogy a kormány kedvenc őrző-védő cégeként ismert Valton-Sec Zrt. is.

A találkozók megszervezésére 2023 novemberében megkötött keretszerződés még kevesebb mint egymilliárd forintról szólt, azóta négy módosítással 29,939 milliárdra nőtt a keretösszeg.

A feladatok öt ütemből állnak, az elsőt 783,5 millió millió forintra kötötték, a másodikat 899,1 millióra, majd jött egy 925,6 millióért, egy negyedik 8,633 milliárdért, végül egy ötödik 15,055 milliárd forintos keretösszegért. A szerződések minden esetben 30 százalékos opciós keretet tartalmaznak, azt nem tudni, pontosan mennyi bevételhez jutnak belőle Balásy cégei.

Azzal kapcsolatban, hogy mi indokolta a keretösszeg ekkora léptékű növelését, megkerestük az NRÜ Zrt-t, amint válaszolnak levelünkre, frissítjük cikkünket.

Balásy Gyula New Land Media nevezetű cége – ami a piacon szinte egyeduralkodóként söpörte be az elmúlt években az állami kommunikációs megrendeléseket – tavaly 78,5 milliárd forintos forgalmat bonyolított. Ez nagyjából 200 millióval kevesebb a 2022-es bevételnél. A nyereség mégis jóval nagyobb lett, mint 2022-ben. A cég 9,537 milliárdos adózott eredménnyel zárta a 2023-as évet. Balásy cégeiről Magyar Péter is többször beszélt – korábban azt állította, hogy a Diákhitel Központ vezetőjeként durván túlárazott szerződéseket kellett kötnie a kormányzati kommunikációs tendereken rendre taroló üzletember cégeivel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!