Vizsgálja a minisztérium, hogyan újíthatnák fel az omladozó mezőtúri iskolát

2024. október 3. – 16:46

Másolás

Vágólapra másolva

Elkezdte felmérni az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium épületének állapotát, a fenntartónak pedig azonnali biztonsági intézkedéseket javasolnak – közölte az ÉKM csütörtökön.

A minisztériumot azzal kapcsolatban kerestük, hogy mikorra várható a mezőtúri iskola felújítása, miután a leomló vakolat egy diák autójára esett szerdán. Erre válaszul közölték, hogy az épület felújítása szerepel a Kulturális és Innovációs Minisztérium beruházási tervében, és azt is vizsgálják, hogy miként lehet azt soron kívül elvégezni.

A gimnázium egy márciusi tájékoztatás szerint 1,7 milliárd forintos közbeszerzésből újult volna meg, de Lázár János építési és közlekedési miniszter 2022 májusa óta már több mint 270 beruházást függesztett fel, köztük a mezőtúri gimnázium felújítását is. Ennek köszönhetően válhatott az iskola homlokzata több helyen is veszélyessé.

Herczeg Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eset után lapunknak azt mondta: „2022 májusától országgyűlési képviselőként folyamatosan szorgalmaztam a projekt megvalósítását. Tárgyaltam a KIM illetékes államtitkárával és helyettes államtitkárával, akik támogatásukról biztosítottak. Lázár János miniszter úrral is több alkalommal egyeztettem a megvalósítás szükségességéről, fontosságáról”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!