Ráomlott egy diák autójára a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium homlokzatának vakolata

2024. október 2. – 14:42

Ráomlott egy diák autójára a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium homlokzatának vakolata

Másolás

Vágólapra másolva

Leomlott a vakolat a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium homlokzatáról, és ráesett egy diák autójára szerdán hajnalban. Az autóban jelentős kár esett, a motorháztető behorpadt, mellette pedig közvetlenül egy járda fut, amin diákok is szoktak beszélgetni.

A történtekről a Telexnek a PSZ (Pedagógusok Szakszervezete) Teleki szervezetének szakszervezeti titkára azt mondta: szerencse, hogy nem járt arra éppen senki sem, mert ha a vakolat a járdára zuhan, akár komolyabb baj is történhetett volna. „Évek óta balesetveszélyes az iskola homlokzata. Több helyen kordonnal van elkerítve és ki van rá írva az omlásveszély. Sajnos itt éppen nem volt. Az autót már csak a történtek után kerítették körbe az iskola dolgozói zárták le a biztosító kérésére, hogy amíg a kárszemle megtörténik, addig maradjon érintetlen a helyszín. Mivel az a rész közterület, így az iskolának nincs joga azt lezárni, ezért vették le onnan” – mondta a Telexnek Bontovics Ignác.

A gimnázium épületét egyébként pályázatból felújították volna, ezt Herczeg Zsolt, a helyi fideszes országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésben jelentette be még 2022 márciusában.

„Sikeresen lezajlott a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium felújításával kapcsolatos közbeszerzési eljárás. A kivitelező kiválasztásra került, így hamarosan indulhat városunk patinás alma materének komplex felújítása”

– írta Herczeg a pályázatról. Csakhogy Lázár János építési és közlekedési miniszter 2022 májusa óta már több mint 270 beruházást függesztett fel, köztük a mezőtúri gimnázium felújítását is. Ennek bizonyítéka az a parlamenti válasz, amit Lázár Vadai Ágnes DK-s képviselő „Mi a végleges listája a megpecsételődött sorsú beruházásoknak?” című kérdésére adott. A lista 102. helyén ugyanis ott szerepel a Karcagi Szakképzési Centrum – Teleki Blanka Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium épületeinek teljes felújítása is.

Az esetről megkérdeztük az iskola igazgatóját, a felújítás miatt pedig kérdéseket küldtünk az Építési és Közlekedési Minisztériumnak, az illetékes területi országgyűlési képviselőnek, Herczeg Zsoltnak és a városvezetésnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!