Az Orbán Balázs-ügy a kormány részéről le van zárva

2024. október 3. – 15:02

Másolás

Vágólapra másolva

Az ATV arról kérdezett, reálisnak tartják-e, hogy 2028 januárjára 1000 euró legyen a minimálbér, Gulyás válasza szerint teljesen reális. A terézvárosi Airbnb-szavazás eredménye alapján arról is kérdezett a lap, lehetséges-e a teljes tiltás országosan, a miniszter szerint még nem született döntés, vizsgálják az intézkedések teljes skáláját.

Azt a kérdést is megkapta Gulyás Gergely, hogy a német és a francia nagykövet szerint felháborítóak a NATO-tagságunk tükrében Orbán Balázs Ukrajnára és az '56-os forradalomra vonatkozó mondatai, mit szól ehhez a kormány. Gulyás szerint ízléstelen és cinikus, hogy ezeknek az országoknak a nagykövetei jönnek ezzel, akik nem segítettek a magyar forradalom idején, Orbán Balázs mondatai pedig nem azt jelentik, amit ki akarnak hozni belőle, csak félreérthetően fogalmazott. Az ügy a részükről le van zárva, mondta arra a kérdésre, hogy marad-e a posztján a politikai igazgató. Azt még nem tudja Gulyás, milyen programmal készül Orbán Viktor október 23-án.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

A szuverenitásvédelminek nevezett törvény miatti Európai Bizottsági állásponttal kapcsolatban a miniszter azt mondta, politikai alapú kötelezettségszegési eljárás zajlik Magyarország ellen.

A holnapi fővárosi alakuló közgyűlésről azt kérdezte az ATV, hogy ha a főispánnak kell majd főpolgármester-helyettest jelölnie (mert Karácsony Gergely azt mondta, nem fog), támogatná-e a kormány Szentkirályi Alexandra jelölését. Gulyás szerint a törvényes működést biztosítani kell, ezért kell majd mindenképp főpolgármester-helyettes, de kizártnak tartja, hogy ez Szentkirályi legyen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!