Öt perce polgármester vagyok, és még nem loptam – sorra veszik át hivatalukat az új polgármesterek

2024. október 1. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

„Na, már 5 perce polgármester vagyok. És még mindig nem loptam semmit!” – írta ki Facebook-oldalára éjfél után néhány perccel Kovács Gergely, aki keddtől hivatalosan is XII. kerület új polgármestere. A júniusi önkormányzati választások után az új településvezetők október 1-én vehetik át hivatalukat, a napokban egymás után búcsúzkodtak a leváltott településvezetők, most pedig elkezdtek bejelentkezni az újak is.

A hegyvidéki átadás-átvételről a kerület távozó, Pokorni Zoltán-féle vezetése is beszámolt. Azt írták, hogy stabilan működő önkormányzatot adott át a polgármester Kovács Gergelynek. Beszámoltak Hegyvidék tartalékairól, illetve arról, hogy a XII. kerület működése a jövőben is biztosított.

Miskolcnak keddtől 5 év után ismét kormánypárti polgármestere van. Tóth-Szántai József azt írta, hogy képviselőtársaival minden tudásukkal és erejükkel azon lesznek, hogy Miskolc a fejlődés útjára lépjen. „Mindannyian ebben a városban élünk, azonos gondokkal és problémákkal kell szembesülnünk nap mint nap. Egy Miskolc van!” – fogalmazott.

Tóth Gergely, aki a Fidesz–KDNP regnáló polgármesterét váltja Keszthelyen azt írta, hogy új fejezetet akarnak kezdeni a településen. „Minden érdeklődőt szeretettel és tisztelettel várunk Képviselő-testületünk Alakuló ülésére!” – invitált az új polgármester. Eger új fideszes polgármestere röviden, de határozottan üzent a helyieknek. Kollégaival közös képhez azt írta: Indulás! Kezdődik a munka! Új fejezetet nyitunk Eger életében!

„Elmondhatatlan megtiszteltetés, hogy polgármesterként szeretett városunk szolgálatában tölthetem a következő éveket” – írta Nagykanizsa új, az ellenzék által támogatott vezetője. Horváth Jácint szerint települése fejlődése, napi működése, a helyi közösségek segítése, az itt élők mindennapjainak könnyebbé tétele egyenként is embert próbáló feladat. Azt ígérte, hogy szolgálatának igyekszik legjobb tudása szerint megfelelni.

Pápa új civilek és az ellenzék által támogatott polgármestere szokatlan módon búcsúzkodásról posztolt. Grőber Attila harmincötödik tanéve után elbúcsúzott a tanítástól, mert keddtől már a település polgármestere. „Ma van az utolsó tanítási napom. Nem könnyű most, de azt hiszem, jól választottam, amikor tanár lettem. Ha van néhány diák, szülő, aki hasonlóan érez, akkor megérte” – írta hétfői posztjában.

Böröcz László, az I. kerület megválasztott polgármestere a kerületet öt éve irányító V. Naszályi Mártát győzte le a június 9-i választáson, ez volt az egyetlen olyan kerület Budapesten, amit a Fidesz vissza tudott hódítani az ellenzéktől. „Ma hivatalosan is lezajlik az önkormányzati átadás-átvétel, és ezzel új fejezet kezdődik kerületünk történetében. A következő időszakban a kerület fejlődése és a közösség érdekében végzett munka kerül a középpontba. Számos fontos feladat áll előttünk, amelyek megvalósításához minden erőnkkel azon leszünk, hogy a kitűzött célokat elérjük” – írta a Facebookon a Fidelitas volt elnöke, majd azzal folytatta, hogy folyamatosan azon dolgoznak majd, hogy az I. kerületet egy élhetőbb, fejlődő hellyé tegyék. Böröcz László a Telexnek adott interjújában azt mondta, akkor lesz elégedett, ha a legjobb önkormányzatot tudja összerakni a következő években.

V. Naszályi Márta távozó polgármester hosszú bejegyzésben köszönt el, amiben kitért arra, hogy ciklusuk nem volt szokványos, meg kellett küzdeni a koronavírus-járvánnyal és az ukrajnai háború miatt tapasztalt kihívásokkal is. „2019-ben 7,5 milliárd lekötött betéttel vettem át az önkormányzatot. Most 6 milliárd lekötött betétet adok át úgy, hogy közben elkészült a művelődési ház (2,5 MrdFt), a Dezső utcai bölcsőde (1 MrdFt), az Országház utca 9. műveleti központ (700 MFt) és a Táncsics Mihály utca felújítása (450 MFt) – hogy csak a legnagyobbakat említsem” – írta V. Naszályi, aki október 1-től nem polgármesterként, hanem képviselőként folytatja a munkát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!