Megbocsátás, a hibák elismerése – rá sem ismerni a magyar politikára a leváltott polgármesterek búcsúiban

2024. október 1. – 05:10

Másolás

Vágólapra másolva

A júniusi önkormányzati választások után az új településvezetők október 1-én vehetik át hivatalukat, ezért a napokban számos még hivatalban lévő polgármester jelentkezett búcsúposzttal a Facebookon.

Horváth Csaba, Zugló leváltott polgármestere egyben politikai pályafutását is befejezte, a korrupciós bűncselekményekkel vádolt politikus azt írta bejegyzésében, hogy a jövőben is marad, ami mindig is volt: „a közélet iránt érdeklődő, konstruktív, kritikus és önkritikus budapesti polgár.”

Virágcsokorral díszített asztalról posztolt képpel köszönt el az I. kerületi hivataltól a párbeszédes V. Naszályi Márta, aki szerint minden dokumentumot előkészítettek az őt váltó, fideszes Böröcz László érkezésére.

Elbúcsúzott a miskolciaktól Veres Pál is, aki a júniusi önkormányzati választáson már nem indult el. Veres posztjában többek között arról írt, hogy voltak hibák a munkájában de szerinte csak az nem hibázik, ki semmit nem tesz. „Minden tettemben a jóakarat, a segíteni akarás és Miskolc szeretete vezérelt” – írta Veres a posztjában.

A győri polgármester-választáson Pintér Bencével szemben alulmaradó Dézsi Csaba András arról írt búcsúposztjában, hogy az objektív tények alapján Győr egyik legsikeresebb polgármesteri ciklusát teljesítették, és megköszönte azoknak, aki júniusban rá szavaztak.

„Minden rágalom és hazugság ellenére a város gazdasági helyzete stabil: egy milliárd Ft tartalékkal vettük át a várost 2019- ben és (a kormány kivéreztető politikája ellenére is) ugyanennyivel adjuk át a következő városvezetésnek” – írta a Baján leváltott, ellenzéki Nyirati Klára, aki polgármesteri karrierje végeztével visszatér eredeti szakmájához, és pedagógus lesz a bejegyzése alapján. Utódja, a fideszes Kámánné Bari Bernadett egyelőre nem szentelt külön posztot a hivatalba lépésének és inkább a Magyar Népmesék napjáról írt.

Mérleget vont Mirkóczki Ádám, Eger leváltott polgármestere is, aki posztjában azoknak is megköszönte az elmúlt éveket, aki vele szemben álltak. „Nyilván sok-sok dolog nem esett jól és szívesen kihagytam volna, de hiszem, hogy a rossz dolgokból is rengeteget lehet meríteni a jövőre. Így nincs bennem sem harag, sem bosszúvágy, de még apró rosszindulat sem. Nekik is minden jót! Akiket megbántottam, azoktól bocsánatot kérek, akik engem megbántottak, azoknak már megbocsátottam” – írta nagyvonalúan Mirkóczki Ádám.

„Viszlát, és kösz a halakat!” – írta Tüttő Kata váro​süzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, aki Douglas Adams szavait választotta a búcsúhoz. Tüttő szerint ez illik a legjobban a fővárosi politika hangulatához. A politikus annak ellenére búcsúzik ezen pozíciójától, hogy Karácsony Gergely korábban jelezte: őt és Kiss Ambrust szívesen látná maga mellett a jövőben is, azonban a Fővárosi Közgyűlés többsége ezt nem támogatta. Tüttő Kata egyébként tagja lesz a testületnek, mivel a Karácsony által vezetett DK-MSZP-Párbeszéd lista harmadik helyén szerepel.

„Amikor az utolsó személyes tárgyat is a dobozba tettem, visszanéztem az üres irodára, majd kiléptem az ajtón elérzékenyültem, hálát és büszkeséget éreztem.
Ez volt bennem: Köszönöm Salgótarján!” – ezt már a leköszönő Fekete Zsolt írta a Facebookon, az ellenzéki pártok által támogatott Feketét októbertől a fideszes Kreicsi Bálint váltja.

A fideszes Manninger Jenőt Keszthelyen Tóth Gergely váltja október 1-től, a leváltott polgármester egy búcsúzó koccintásról posztolt képeket, hozzátéve, hogy szerinte elvégezte a fő munkát, és visszatette a várost a Balaton turisztikai térképére.

A Lajosmizsén leváltott Basky András nem bonyolította túl, a köszönetnyilvánításon túl lazán még azt is elárulta, a telefonszáma nem változik a polgármesteri munkájának végeztével sem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!