Hadházy Ákos: Én biztosan nem szervezek Duna Egyesületet

2024. október 1. – 17:29

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos nem tud arról, hogy bármelyik közéleti ismerőse egy Duna Egyesület, Duna Párt megszervezésén dolgozna, és ő pedig „biztosan nem” dolgozik ilyenen, és mással sem beszélt erről – írta a Facebookon.

A Duna Egyesületet Magyar Péter említette a Telexnek adott interjújában, és azt mondta, hogy ellenzéki képviselők így szervezkednek a Tisza Párt ellen. Erre hozta példaként azt, hogy azért hozta elő például Hadházy Ákos is a korábbi Diákhitel Központ vezetőjeként aláírt szerződéseit, mert van egy szerveződés Budapesten. Állítja, hogy több inkumbens országgyűlési képviselő, köztük párbeszédesek, momentumosok és MSZP-s képviselők „zsarolási potenciált” építenek a túlélésük érdekében.

Hadházy szerint pár napja majdnem pont ugyanezt vázolta fel egy Hvg-nek adott interjúban Ungár Péter is – bár az LMP-s politikus szerint az egyesület koordinálna a Tisza Párttal.

„Bevallom, nagyon nem tetszene, ha ismét az lenne a módi, hogy ellenzéki szereplők a Facebookon üzengetnek egymásnak. Személyes megtámadtatás okán azonban néhány megjegyzést kell tennem, miután elszámoltam magamban pár ezerig, hogy ne az első indulatomban válaszoljak”

– írta reakciójában Hadházy.

Mélyen elszomorítja, hogy Magyar szerint ő bármit is a pozíciószerzés érdekében tenne, vagy hogy azért mutatna be korrupciógyanús ügyeket, hogy „a saját pecsenyéjét sütögesse”. Az is lehangolja, hogy korábban a Fidesz és az MSZP is ezzel vádolta, nem pedig az általa bemutatott ügyekre reagáltak.

„Akkor is lehangoló volt ez a reakció, most meg már bevallom, unom is.”

Azt is írja, hogy már többször megjegyezte, hogy nem szeretne örökké független lenni, de pártot csak akkor alapítana, ha lenne „8-10 olyan ember, aki letett már valamit az asztalra, van bizonyos ismertsége, nem kompromittálódott, nem kollaborált a Fidesszel és persze mindezek mellett vállalja, hogy az ellenzéki politizálással a mocskos kormánypropaganda kereszttüzébe kerül. Utóbbi általában a legnehezebb ügy”.

Egy új pártnál fontosabb kérdésnek tartja, „hogy lesz-e valódi választás, ki tudunk-e harcolni olyan játékszabályokat, amelyek alapján fair versenyben indulhatunk”. De leszögezi, hogy tudomása szerint jelenleg nem szerveződik új párt, de szerinte Magyar az ilyen kijelentésekkel sokat tesz azért, hogy előbb-utóbb igény legyen ilyesmire.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!