Ultimátumot adott Németh Szilárdnak a csepeli alpolgármester, azt ígéri, borítja a bilit

2024. szeptember 28. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

„Októbertől nem leszek alpolgármester, de egy becsületbeli ügyem hátravan”

– írja közösségi oldalán Ábel Attila, csepeli alpolgármester.

A becsületbeli ügy pedig a következő: ha Németh Szilárd honvédelmi államtitkár, nem bontja le a csepeli birkózó akadémia előtti kordont, ezzel szimbolikusan visszavonva az Ábel ellen tett feljelentést, akkor Ábel elkezdi nyilvánosságra hozni azokat a feljegyzéseket és dokumentumokat, amikből kiderül, miért verték rommá a kormánypártot egy budapesti kerületben és amikhez hasonlókat csak fideszes politikusok, valamint kormánypárti médiaszemélyiségek kaptak és ismertek meg eddig.

Mint Ábel Attila írja, Németh Szilárd egy belső, fideszes levelezés miatt tett büntető feljelentést ellene, amiben szerinte nincs bűncselekmény. A levélben Ábel leírta a konfliktusaik eldurvulásának menetét és okait, mellékelte a dokumentumait. Emiatt folyik vele szemben rendőrségi nyomozás, teszi hozzá a csepeli alpolgármester, aki szerint a Fidesz alelnöke olyan információkat vitt rendőrségre, amik egy párt belügyei kellett volna, hogy maradjanak.

Mivel a csepeli politikus attól tart, hogy az ügyének válogatott részletei úgyis nyilvánosságra kerülnek a nyomozás alatt, úgy döntött, inkább maga teszi ismertté az összes dokumentumot, ha folytatódik ellene a rágalmazás miatt indított eljárás.

Ezért ultimátumot intézett Németh Szilárdhoz: ha hétfő reggelig lebontja a csepeli birkózó akadémia (KIMBA) körüli kordont, nem kell nyilvánosan bocsánatot kérnie, és nem kell közzétennie, hogy visszavonta a feljelentését. Amennyiben viszont hétfő reggel ott lesz a kordon, néhány fontos anonimizálást követően elkezdi nyilvánosságra hozni a feljelentés alapjául szolgáló bizalmas dokumentumokat.

Megkerestük a rendőrséget, valóban indult-e eljárás olyan ügyben, ami a volt csepeli alpolgármesterrel, vagy a csepeli Fidesz szervezettel kapcsolatos, amire a Budapesti Rendőr-főkapitányság a következő választ adta: a bíróság által elrendelt magánvádas eljárásban folytatnak nyomozást, amelynek teljesítésével a bíróság a BRFK-t bízta meg.

Érdeklődtünk Németh Szilárdnál is, mi az álláspontja a volt polgármester bejegyzésben leírt ultimátumával kapcsolatban, de egyelőre nem kaptunk választ. Amint megérkezik, frissítjük vele a cikket.

A csepeli volt fideszes vezetés és Németh Szilárd viszonyának megromlásáról itt olvashatják összefoglaló cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!