Majka: Nem érdekel, hogy hívják a miniszterelnököt, ha valami nem tetszik, akkor azt szóvá teszem

2024. szeptember 27. – 20:22

Másolás

Vágólapra másolva

„Engem nem az érdekel, hogy hogy hívják a miniszterelnököt, mert ha valami történik, ami nekem nem tetszik, akkor én azt szóvá teszem” – jelentette ki a Partizánnak adott élő interjújában Majoros Péter „Majka”, aki a TV2 és az RTL tévécsatornákhoz fűződő viszonyáról, az X-Faktorról, Magyar Péterről, Puzsér Róbertről és az erőszakról is beszélt.

Az interjú rögtön Majka TV2–RTL-váltásával és ennek politikai konnotációival indult el. A zenész szerint az a 16 év, amit a TV2-nél töltött, számára nem „Fidesz-éra” volt, de azt érzékelte, hogy hova húztak a hírek, és sokszor meg is kapta, hogy ő ennek az egyik arca. Elmondása szerint neki soha nem kellett kinyilvánítania, hogy politikailag milyen meggyőződéssel bír, és abban se korlátozták, hogy mit mond.

A mostani RTL-hez igazolásának okairól azt mondta, hogy olyan kollégái voltak a TV2-nél, akikkel nem értett egyet a műsorkészítésről, és már többször előfordult, hogy nem tudtak ezzel kapcsolatban megegyezni. Majka elismerte, hogy az egyik problémája a munkaidő volt: „Ha valaki egy szórakoztató műsort akar csinálni, akkor azt nem lehet tíz óránál tovább forgatni” – mondta, hozzátéve, hogy egy műsorvezető tíz óra után már nem tud fókuszált és vicces maradni.

Még felmerült, hogy korábban lapunknak adott interjújában korábban kizárta, hogy elmenne az X-Faktorba, annak hektikus időbeosztása miatt. „Minden egyes kollégám – legyen az operatőr, szereplő vagy szerkesztő – hozzám alkalmazkodott. És szerintem ez egy nagyon nagy előrelépés” – mondta, hozzátéve, hogy az eredetileg 18 órás forgatási napokat miatta rövidítette le az RTL.

Majka szerint baj, hogy nincs hagyománya a tévében a szakszervezetiségnek, ami a munkaidő és a bérek kérdését megoldhatná. Bevallása szerint neki sem szaktudása, sem ideje nincs arra, hogy szakszervezetet alapítson, de nagyon szívesen csatlakozna egy ilyen kezdeményezéshez.

A zenész azt is elismerte, hogy Herman Pierre kreatív producer RTL-től való távozása is benne volt abban, hogy átment a tévécsatornához. Bár Hermant nagyon jó szakembernek tartja, és köszönőviszonyban vannak, együtt dolgozni nem tudtak. Az első sérelme 2005-re köthető, amikor először eljött az RTL-től a TV2-höz. Azt mondta, hogy Herman tett olyan ígéreteket, amiket aztán nem tartott be, ezt pedig ő nem viselte jól.

„Amikor a Pierre elment az RTL-től reggel kilenckor, akkor délután négykor csörgött a telefonom, és kérdezték, hogy lenne-e kedvem mégiscsak…”

– mondta Majka. Szerinte az RTL tudta, hogy ez a feltétel számára elengedhetetlen, mert ezt korábbi tárgyalásokon jelezte.

Majka döntésében az is szerepet játszott, hogy ki akart lépni a megszokott, kényelmes közegéből, hogy valami újba fogjon bele. „Nagyon kényelmes életem van, és ez időnként hatással van a kreativitásomra” – mondta. Verebély Marcell viszont, aki az X-Faktor producere, sok elvárást támaszt felé, ez pedig inspirálja. Majka még azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyszer elmenjen Las Vegasba szakmunkásnak, hogy kicsit kiszakadjon a komfortzónájából, de filmet is akar rendezni.

Az interjú során az aktuálpolitika sem maradt ki. Majka egy Indexnek adott augusztusi interjújában azt fejtegette, hogy Magyarországon a középosztály már nem tud úgy eljárni szórakozni, mint régen, a középréteg eltűnőben van, és helyette a mélyszegény és a milliárdos réteg szaporodik. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy akkor is elmondta volna ezeket a gondolatait, amikor a TV2-ben dolgozott, senki nem szólt volna bele. Szerinte két éve még nem ilyen állapotok voltak, ezért most szólalt fel.

Gulyás Márton műsorvezető ekkor közbeszúrta, hogy négy éve, a koronavírus miatt is súlyos problémákkal küzdött az ország.

„Eszem ágában nincs megvédeni az Orbánék politikáját. (…) De akkor egy olyan helyzettel találkozott az egész világ, ami nem volt a spanyolnátha óta”

– válaszolta Majka. Szerinte más miatt kell megfedni a kormányt – például azért, amit az indexes interjúban is elmondott.

„Engem nem az érdekel, hogy hogy hívják a miniszterelnököt, mert ha valami történik, ami nekem nem tetszik, akkor én azt szóvá teszem” – mondta Majka. A 2026-os választások apropóján még hozzátette: szerinte annyira rövid idő alatt épült fel a Magyar Péter-jelenség, hogy ez alapján akár az is előrevetíthető, hogy „bármikor történhet egy újabb Magyar Péter”, nem tudni, hogy kik lesznek a miniszterelnök-jelöltek. A zenész arra a kérdésre nem válaszolt, hogy milyen feladatot várna el a mindenkori magyar államtól. „Marci, ne kérdezz tőlem ilyet. Sokkal butább vagyok ennél, minthogy erre tudjak válaszolni” – mondta.

Az interjúban szóba került még Majka megszólalása, amiben jogosnak ítélte azt a pofont, amit Puzsér Róbert kapott – egészen pontosan azt mondta, hogy a publicistának „kijárt már a lángos”. Majka azt állította, hogy egyáltalán nem híve az erőszaknak, de szerinte Puzsér verbális bántalmazóként a nála kevésbé intelligens emberekre rúg lefelé, amit egy ponton túl nem lehet bírni. Gulyás szerint a nagy befolyással rendelkező zenésznek nem lenne szabad az agressziót legitimálni, inkább más eszközökkel kéne visszavágnia.

Miután a Puzsér-kérdésben nem jutottak dűlőre, a zenész az interjú végén még elárulta, hogy – a látszólagos jó viszony ellenére – nincs meg neki Szijjártó Péter külügyminiszter száma, és szerinte Orbán Viktorét se tudná megszerezni, még akkor sem, ha a miniszterelnök őt preferálta Azahriah-val szemben egy TikTok-videóban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!