Gyurcsány: Átfogó, közös, hazafias koalícióra van szükség

2024. szeptember 27. – 22:01

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az őszi parlamenti ülésszak előtt évadnyitó sajtótájékoztatót tartott. A DK közleménye szerint Orbán Balázs szavaira reagált, de a pártoknak is üzent közben.

Gyurcsány szerint Orbán Viktor kormányfő Magyarországot Oroszország szolgaállamává tenné, és ebben a helyzetben „hazafias magatartásra és politikára van szükség”, attól függetlenül, hogy valaki bal- vagy jobboldali.

A DK elnöke szerint, aki azt állítja, hogy a hazát ért ellenséges támadás elől ki kell térni, az arra sem számíthat, hogy eddigi szövetségesei, a NATO-tagállamok egy ilyen helyzetben akár segítségére sietnének.

Gyurcsány azt mondta, hogy „az orbáni áruló magatartással szemben átfogó, közös, hazafias koalícióra van szükség”. Gyurcsány Ferenc szerint olyan időkben, amikor az ország függetlensége kérdőjeleződik meg, másodlagossá válik minden, ellenzéken belüli vita, ezért érdemes visszafogottságot tanúsítani az Orbánnal szemben álló hazafias ellenzék egyes csoportjai, pártjai, áramlatai között.

„Akkor lehet az ország függetlenségének megvédése érdekében fellépni, hogy ha az ellenzéken belül alapvetően az együttműködés kultúrája és a béke hangja lesz a legerősebb” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!