Letartóztatták a férfit, aki megfojtott egy 12 éves lányt Nyíregyházán

2024. szeptember 26. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

A Nyíregyházi Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 32 éves férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy nyíregyházi erdőben megfojtott egy gyereket – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

Mint közölték, a nyomozás még kezdeti szakaszban van, jelenleg egy kiemelten súlyos, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság a férfit. A férfi büntetett előéletű, korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többször volt büntetve.

A bíróság a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban rendelte el a letartóztatást, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a férfi a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, vagy újabb bűncselekményt követne el.

Szerdán írtuk meg, hogy megsérült otthonában szeptember 21-én, ezért másnap családja egyik férfi ismerősével Nyíregyházára utazott egy 12 éves tiszarádi lány, aki az orvoslátogatás után azonban nem került elő. A rendőrök pár órán belül megtalálták a 12 éves lányt elkísérő 32 éves gávavencsellői férfit. B. D. a nyomozóknak azt állította, hogy a gyerek orvosi ellátása után Nyíregyházán sétálni indultak: egy erdős területre mentek, ahol összevesztek, és a férfi a vita hevében megfojtotta és sorsára hagyta a lányt. A nyomozók a B. D. által megadott helyen megtalálták a holttestet.

B. D. a nyomozóknak azt állította, hogy a 12 éves lány és közte szerelmi kapcsolat volt. Ugyan a közlemény nem tér ki rá, de fontos, hogy szerelmi kapcsolat 12 éves gyermek és felnőtt között nem létezik, amennyiben pedig egy felnőtt 13 éves vagy annál fiatalabb gyerekek, közülük is olyanok iránt érez szexuális vonzalmat, nemi vágyat, akiknek még nem fejlődtek ki a másodlagos nemi jellegei, vagyis pubertáskor előtt állnak, és ez a vonzalom legalább 6 hónapon át fennáll, akkor orvosi értelemben pedofilnak számít. Erről részletesen ebben a cikkünkben írtunk.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!