Tompos Márton: Azokra az emberekre számítok, akiknek elegük van a zsírfejű tsz-elnökök uralta mentalitásból

2024. szeptember 24. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

„A hajó inkább elbizonytalanodott, hogy merre tart. Most kézbe venni a kormányt és irányítani egy 4000 fős szervezetet, megtisztelő és egyben komoly felelősség” – mondta a Momentumról a párt július elején megválasztott elnöke a hvg360-nak adott interjúban, amikor arról kérdezték, hogy milyen érzés egy léket kapott hajót irányítani.

A közvélemény-kutatások és az EP-választás alapján jelenleg messze van a Momentum az 5 százalékos bejutási küszöbtől, Tompos szerint azonban az nem opció, hogy a pártja kiszoruljon a parlamentből, mert „liberális értékek nélkül nem lehet újjáépíteni ezt az országot”. Arról is beszélt, hogy szolgáltatópártot szeretne a Momentumból, amely lényege, hogy „nemcsak pofázunk a problémáról, hanem odamegyünk, és megpróbálunk változtatni rajta”.

Ehhez fontos szerinte, hogy az emberek megértsék, a Momentum miért foglalkozik egy-egy problémával, és pontosan mit szeretnének helyette.

„Azokra az emberekre számítok, akiknek elegük van a zsírfejű tsz-elnökök uralta mentalitásból, és cselekedni akarnak.”

Azért is szeretne Tompos helyi ügyekkel foglalkozni, mert szerinte ezek az országos problémák lecsapódásai, és ezeket az ügyeket be lehet csatornázni egy központi narratívába. „Kevés dolog mellett tartottunk ki eddig hosszú távon, ezt orvosolni kell” – tette hozzá.

Ő személyesen a sajtószabadságra fog fókuszálni a következő időszakban. „Ahol nincs független sajtó, vagy van, de a hatalom próbálja ellehetetleníteni, ott dolgunk van.”

A megválasztása után mi is kérdeztük a Momentum jövőjéről, túlélési esélyeiről Tompos Mártont, interjúnkat itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!