Visszalépett a parkolást üzemeltető cég a Hegyvidéken, miután Kovács Gergely nyílt tender kiírását szorgalmazta

2024. szeptember 23. – 08:25

Másolás

Vágólapra másolva

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke és Hegyvidék leendő polgármestere kettészedéssel oldaná meg a közbeszerzési eljárást a XII. kerületi parkolóügy esetében. Kovács ezzel arra reagált az RTL-nek, hogy a jelenlegi, fideszes vezetésű önkormányzat kiírt egy egyszereplős tendert a parkolási szoftvert eddig üzemeltető cég számára, és aggódik, hogyha az új vezetés nyílt beszerzéses ötlete megvalósulna, akkor leállna a parkolás az átállás ideje alatt, és csak a parkolásból napi 7 millió forint bevételtől esne el a Hegyvidék.

A kerületben a parkolási szoftvert üzemeltető cég pályázata nem sokkal a polgármester-váltás után, novemberben fog lejárni. Az eddigi, fideszes vezetésű önkormányzat a szoros határidőre hivatkozva zárt közbeszerzésen hosszabbított volna szerződést a vállalkozóval, de az visszalépett, amikor kiderült, hogy az új polgármester nyílt pályázatot akar kiírni – olyat, amin mások is indulhatnak, piaci alapon versenyezve. A Seissonbase Kft. oldalán a visszalépést azzal indokolta, hogy

„Meghallottuk az üzenetet, a jelen eljárásban nem kívánunk részt venni. Ajánlatot nem teszünk.”

Szeptember elején Pokorni Zoltán leköszönő fideszes polgármester azt mondta az ATV-ben, hogy „a most megválasztott önkormányzati vezetés azt kérte, hogy ne kössünk semmilyen közbeszerzést, illetve ne értékesítsünk ingatlanokat. (…) Nagyjából 15 milliárd forintnyi közbeszerzést kéne, lehetne megkötni ezeket nem kötjük meg – nagyon gavallérok vagyunk.” Ezután nem sokkal a kerületi önkormányzat mégis kiírt egy 525 millió forintos, egyetlen cégre szabott közbeszerzési pályázatot a XII. kerület parkolási szoftver szolgáltatásaira.

A leköszönő Pokorni, aki ígérete szerint tanárnak menne vissza harminc év politikai pályafutását lezárva, a Telexnek adta egyik utolsó polgármesteri interjúját, már a Fidesz önkormányzati választáson elszenvedett veresége után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!