Letartóztatták az apát, aki halálos sérüléseket okozott öt hónapos gyerekének

2024. szeptember 17. – 14:17

Másolás

Vágólapra másolva

Elrendelte a bíróság annak a bajai férfinak a letartóztatását, aki olyan súlyosan megverte öt hónapos gyerekét, hogy az belehalt a sérüléseibe – olvasható a békési ügyészség közleményében.

Az öt hónapos kislányt szeptember 10-én éjjel életveszélyes sérülésekkel szállították a mentők a gyulai kórházba. A bajai lakáshoz aznap este kétszer jött a mentő a férfi ikreihez, előbb a kisfiát vitték kórházba, az RTL korábban úgy értesült, hogy a gyereknek epilepsziás rohama volt.

Az apa később az ikerpár lány tagjához is mentőt hívott, azt állította, hogy a csecsemő leesett az ágyról. A gyereket újraélesztették, majd kritikus állapotban kórházba szállították, de a kislány két nappal később meghalt.

Az esetről a kórház értesítette a rendőrséget, az apa ellen nyomozás indult, ami alapján kiderült, hogy a férfi olyan súlyosan bántalmazta a kislányt, hogy a gyerek életveszélyes sérüléseket szenvedett, ez okozta a halálát. Az apa beismerte tettét.

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amit a Gyulai Járásbíróság rendelt el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!