Bese atya bátyja: Ha nem NER-es pap lenne, erről már megfeledkeztünk volna

2024. szeptember 15. – 21:50

Másolás

Vágólapra másolva

Megviselte a családot az eset, de csak azért foglalkoznak ennyit az üggyel, mert egy NER-es papról van szó, mondta a Gulyáságyú Médiának Bese atya bátyja, Gábor. A férfi azt mondta, hogy a család mindig mondta, hogy pap legyen, és ne politikus, de mivel a közéletben is szerepelt, ezért támadják jobban az öccsét.

Azt is mondta, hogy nehezére esik elhinni: Bese atyának van partnere, mert a papsága előtt több barátnője is volt, mind szépek, és azt sem tudja elképzelni, hogy ha van is partnere, akkor felveszi egy ilyen videóra. Úgy gondolja, hogy vagy kábítószert adtak neki, vagy leitatták, erről egyébként a videóban szintén megszólaló családi barát is hasonlóan vélekedik.

Bese Gábor szerint a pap bocsánatot akar kérni az LMBTQ közösségtől, de most nem mer megszólalni, mert abba is belekötöttek, ahogy bocsánatot kért. Szerinte a bocsánatkérő szöveget sem saját kútfőből írta, hanem sajtós segített neki. A melegek ellen is azért beszélt sokszor, mert ezt várták el tőle, az egyház is melegellenes, a Fidesz propagandája is az.

Bese Gábor arra is kitért, hogy az atya számított arra, hogy a Fidesz és a paptársai kiállnak mellette, de ez nem történt meg. Azt is gondolja, hogy inkább a pedofil papokkal kellene foglalkozni, nem pedig egy másfél éve készült videóval.

A kapott támogatásokról azt mondta, hogy minden elköltött forint el van könyvelve, például ifjúsági találkozókra, iskolai eszközökre ment el a pénz. Úgy gondolja, hogy nagyobb sikerrel nyerték meg a pályázatokat úgy, hogy Bese atya a jobboldali kormányt képviseli.

„Ő a Fidesz áldozata, ezt ki lehet mondani, és sokkal nagyobb gondok vannak a háttérben, de ez most eltereli mindenki figyelmét”

– tette hozzá.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Válasz Online szeptember 6-án megjelent írása szerint a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, amely szerint Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vehetett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal.

A cikk megjelenésével egy időben az addig a NER-ben és a Fideszben is sztárolt Bese Gergőtől egy pillanat alatt elfordult a kormányzati és az egyházi rezsim, Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldaláról pedig addigra már letörölték azokat a képeket, amelyeken Bese megszenteli a miniszterelnök hivatalát, a Karmelitát, mind a 2022-es, mind a 2024-es szentelésről készült galéria kiürült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!