VSquare: Orbán a kormánypropaganda átalakítását tervezi

2024. szeptember 12. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor a kormánypropaganda átalakítását tervezi Magyar Péter és a Tisza Párt előretörése miatt, írja a VSquare hírlevele. A Medián friss közvélemény-kutatása szerint a Magyar Péter-féle Tisza Párt nagyon közel került a Fideszhez, a biztos szavazók között már csak 4 százalékpont a különbség köztük a kormánypárt javára.

„Orbán úgy véli, hogy az EP-választáson nem tudták sikeresen megszólítani a választókat, ezért változtatásra van szükség” – nyilatkozta egy kormányközeli forrás. A június 9-i EP-választást ugyan megnyerte a Fidesz, a 44,9 százalékos eredmény azonban a párt eddigi leggyengébb szereplése volt az EP-választásokon. A meghirdetett hatalmas mozgósítás ellenére rengeteg fideszes szavazó maradt távol.

A VSquare információi szerint az átalakítás a Fidesz politikai céljait teljes mértékben kiszolgáló közmédiát, az Origót, a Magyar Nemzetet és a milliárdokból működő Megafont érintheti. Két másik kormányközeli forrás arról beszélt a VSquare-nek, hogy a miniszterelnök a szokásos kötcsei találkozón azt mondta, hogy a kormánynak javítania kell azon, hogyan kezeli a médiát.

A kötcsei pikniken Orbán Viktor válaszolt a sajtó kérdéseire, és itt szóba került a Tisza Párt választási szereplése is. „Volt egy választás, kaptak egy elég jelentős bizalmat. Sok sikert kívánok!” – mondta a miniszterelnök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!