Jóvátételt fizetne az Árpád hídon tavaly biciklist gázoló Mercedes sofőrjének a belerohanó BMW-s

2024. szeptember 11. – 07:46

Másolás

Vágólapra másolva

Egy biciklis vesztette életét 2023 júliusában, amikor egy Mercedes és egy BMW sofőrje versenyezni kezdett egymással Budapesten, az Árpád hídon, majd a RACE-001-es rendszámú Mercedes legalább 137 kilométeres sebességgel száguldva átszakította a szalagkorlátot, és elütötte a 26 éves biciklist. A Mercedes 34 éves sofőrjét nem sokkal később letartóztatták, a férfi elismerte bűnösségét. Az autójába belerohanó BMW-s szabadlábon védekezik az ügyben, melyben mindketten gyanúsítottak.

A 24.hu értesülései szerint a BMW sofőrje beismerte a gyorshajtást, és mellette jóvátételt is fizetne a Mercedes vezetőjének, mondván, a nyomozás során kiderült, hogy a Mercedes sofőrje nem akkor szerezte nyolc napon túl gyógyuló sérüléseit, amikor az autójával megpördült, hanem amikor a BMW-s belehajtott. A BMW vezetője kezdeményezte ügyének közvetítői eljárásra utalását – mondta a lapnak Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

A balesetben három autós – két BMW és egy Mercedes – és az ütközésben életét vesztő kerékpáros volt érintett. A közzétett információk szerint két BMW nagy sebességgel haladt a Róbert Károly körúton, a Teve utcai kereszteződésben a lámpánál megálltak, és itt találkozhattak a RACE-001 rendszámú Mercedes E63S AMG-vel. Amikor zöldet kaptak, mindhárom autó gyorsulni kezdett, a Mercedes jobbról, a kanyarodósávból, az egyik BMW pedig balról, a belső sávból előzte ki a normális sebességgel haladó autókat. A hídon a Mercedes száguldott elöl, őt követték a BMW-k. A sofőrök azt állították, hogy nem versenyeztek, a tanúvallomások szerint azonban egyértelműen ez történt.

A balesetet okozó Mercedes sofőrjéről kiderült, hogy rendszeresen indult gyorsulási versenyeken, ahol magabiztosan vezette az újonnan 50-60 millió forintot érő kocsiját. A rendőrség adatbázisa szerint korábban is többször szabálytalankodott, ami miatt 13 büntetőpontja gyűlt össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!