Magyar Péter: Bese Gergő ügyénél fontosabb, hogy a kormány titkosszolgálati információkat használ fel politikai érdekből

2024. szeptember 8. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter közleményben reagált arra, hogy Bese Gergőt felmentették a papi szolgálata alól. A Tisza Párt elnöke szerint az ügy újabb gumicsont, amellyel szerinte súlyosabb problémákról akarja a kormány elterelni a figyelmet.

Miután a Válasz Online leközölt egy cikket arról, hogy legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, amely szerint Bese Gergő melegpartikon vehetett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal, a papot felmentették.

„Magánál a konkrét ügynél fontosabb, hogy magas rangú fideszes politikusok arról beszéltek a sajtónak, hogy létezik az ügyben egy dosszié az illető magánéleti tevékenységéről, amely a kormányt is megjárta. Ez magyarul azt jelenti, hogy a Fidesz megfigyeltet embereket és szükség esetén, ha a politikai érdekük úgy hozza, akkor felhasználják a titkosszolgálati és egyéb módszerekkel szerzett információkat” – tette hozzá Magyar Péter.

Magyar arról is írt, hogy szerinte a normálisan gondolkodó embereknél nem Bese Gergő magánélete, hanem a képmutatás verte ki a biztosítékot.

„Ő volt, aki pap létére pont az állampártnak, a legalantasabb ösztönre, a gyűlöletre alapuló narratíváját erősítette” – fejtette ki Magyar Péter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!