Nem elérhetőek Orbán Viktor Facebook-oldalán a fotók, amiken a felfüggesztett sztárpap megszenteli a Karmelitát

2024. szeptember 6. – 14:08

Nem elérhetőek Orbán Viktor Facebook-oldalán a fotók, amiken a felfüggesztett sztárpap megszenteli a Karmelitát
Bese Gergő római katolikus plébános házszentelést tart a kormányfő hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban vízkereszt napján, 2022. január 6-án – Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Másolás

Vágólapra másolva


Nem elérhetőek már azok a fotók Orbán Viktor Facebook-oldalán, amiken Bese Gergő házszentelést tart a miniszterelnöki hivatalban, a Karmelitában.

Mivel Bese többször is szentelte az épületet, kerestük a 2022-es és a 2024-es eseményről készült galériát is, de mindegyik üres.

A fotók eltűntek Orbán Viktor Facebook-oldaláról, a beágyazott képek nem elérhetőek azokban a cikkekben, amiket a szentelésről írtak akkor.

A fotók még elérhetőek a Magyar Távirati Irodánál, ahova a Miniszterelnökségi Sajtóiroda juttatta el.

A felszentelésről készült galéria jelenlegi állapota Orbán Viktor Facebook-oldalán
A felszentelésről készült galéria jelenlegi állapota Orbán Viktor Facebook-oldalán

Pénteken derült ki a Válasz Online értesülései szerint, hogy a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, amely szerint Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vehetett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. Besét még pénteken felmentették a papi szolgálata alól. A lap szerint az ügyet kormánykörökben „a Szájer-történetnél is durvább” esetként jellemzik.

Bese rendszeres vendég és felszentelő volt többek között a PestiSrácok.hu és Megafon irodáiban, a Scruton kávézókban, és a Karmelita kolostorban is többször járt, fellépett az LMBTQ-propaganda ellen, családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól.

Pénteken kerestük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy valóban törölték-e a képeket, és ha igen, milyen okból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!