Ungár Péter szerint akkor is megérte Vitézy indítása, ha csak ő marad az LMP-ben

2024. szeptember 5. – 15:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Akkor is megérte Vitézy Dávidot indítanunk, ha mindenki kilép rajtam kívül, és egyedül maradok a pártban” – mondta Ungár Péter, az LMP társelnöke a Magyar Hangnak, amikor Schmuck Erzsébet és Keresztes László Lóránt kilépéséről kérdezték. Ungár szerint azért érte meg Vitézyt indítani a főpolgármester-választáson, mert a fővárosi kampány színvonalasabb lett, mint az EP-kampány. „Hasonlítsuk össze a Partizán-vitát Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között az EP-vitával. Az egyiken Deutsch Tamás, mint egy rossz frissítésű AI-robot mondta fel a Háború és békét. Közben mindenki monologizált, teljesen érthetetlen dolgokról. A fővárosi vitában meg ordítozás volt az akadálymentesítésről. Mi ezt a közéletet akarjuk: ahol az akadálymentesítésről van ordítozás” – mondta. Az LMP társelnöke az egyik „leginnovatívabb és legjobb” dolognak nevezte Vitézy indítását.

Az LMP korábbi társelnöke, Schmuck Erzsébet augusztus végén jelentette be, hogy 15 év után kilép az LMP-ből. Döntését azzal indokolta, hogy „ez a párt már nem zöld párt, és ellenzéki pártként is megsemmisült. Ezt a pártot Ungár Péter teljesen leuralta. Ez a párt már az Ő pártja, Ungár párt!” Pár nappal később az LMP országgyűlési képviselője és korábbi frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt is távozott a pártból.

Ungár Péter az interjúban azt mondta, ha az LMP nem jut be a parlamentben a 2026-os választáson, akkor vége lesz a pártnak, ő pedig vissza fog vonulni a politikától. „Ez nem jelenti azt, hogy nem fogok soha többet közélettel foglalkozni az életemben. De hát ezer más dolog is érdekel, mint a politika. Lehet, hogy én lennék az első magyar olimpiai breakes. Láttam ezt az ausztrál versenyzőt, és azt a színvonalat szerintem tudom hozni.”

A június 9-i választások után először a Telexnek adott interjút Ungár Péter. Ebben többek között arról beszélt, hogy az LMP többé nem része az ellenzéknek. Schmuck és Keresztes nem sokkal az interjú megjelenése után jelentette be kilépését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!