Most már biztos, Somos András visszatér az ATV-re

2024. szeptember 5. – 13:06

Másolás

Vágólapra másolva

„Igen, Somos András visszatér hozzánk” – mondta Szlazsánszky Ferenc az ATV Fórum című műsorában egy betelefonáló kérdésére. A Media1 értesülései szerint most már végleges az, ami pár napja csak lehetőségként merült fel: Somos András a februári távozása után visszatér az ATV képernyőjére.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója nemrég azt mondta, kutatást készítenek a nézők körében, mit szólnának, ha Somos visszatérne a képernyőre. A Media1 szerint a kutatás azt mutatta, Somos továbbra is nagyon népszerű a tévénézők körében. A televízió hamar meg is egyezett vele a visszatérés részleteiről, és aláírták a szerződését. Somos az ATV Fórum című betelefonálós műsorának lesz az egyik műsorvezetője.

Somos András februárban függesztette fel televíziós tevékenységét, miután az ATV egyik élő műsorában azt mondta, hogy Kaleta Gábor nem pedofil. Később elnézést kért a kijelentésért.

A csatorna fegyelmi eljárást indított ellene, Somost pedig levették a képernyőről az eljárás idejére. „A reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer, tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében” – írta távozásakor a műsorvezető.

Somos korábban azt mondta, hogy saját elhatározásából döntött úgy, hogy februárban távozik a csatornától, úgy érezte, vállalnia kell a felelősséget a történtekért. Arról beszélt, hogy jogászként és újságíróként úgy érezte, hogy kötelessége helyesbítenie Márki-Zay Péter Kaletára vonatkozó állítását, hogy Kaletát pedofíliáért ítélték el, mivel az állítás jogi értelemben nem állja meg a helyét. Hozzátette: be kellett látnia, hogy rosszul mérte fel azt, hogy a köznyelvben sokan azt is pedofil bűncselekménynek nevezik, amit a jog nem így említ.

Somos egyébként olyannyira népszerű volt az ATV nézőinek körében, hogy távozásakor egy petíciót is indítottak, amiben több ezren követelték, hogy térjen vissza a képernyőre. Az aláírók úgy érezték, hogy Somosnak nem kellett volna távoznia, hiszen Márki-Zay Péter jogilag pontatlan állítását kívánta korrigálni, és ebből lett a félreértés. Később Márki-Zay Péter is jelezte, visszavárná Somost a képernyőre, és azt mondta, ő már februárban sem tartotta indokoltnak, hogy Somos „önkéntes száműzetésbe” vonuljon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!