Somos András: Felfüggesztem a televíziós tevékenységemet

2024. február 21. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Egész újságírói létem az elesettek védelméről, a bántalmazottak segítéséről szólt” – fogalmazott Somos András a Facebookon közzétett bejegyzésében azután, hogy kedden, élő műsorban azt mondta: hogy Kaleta Gábor nem pedofil. A csatorna emiatt fegyelmi eljárást indított ellene, őt pedig levették a képernyőről a fegyelmi eljárás idejére.

Szerdán a Facebookra azt írta ki, éjjel úgy döntött, hogy felfüggeszti a televíziós tevékenységét. „1995 óta párhozamosan két szakmában próbáltam maximálisat nyújtani. Hálás vagyok a sok ismeretért és tapasztalatért, amelyeket az évek során megszereztem” – írta, majd azzal folytatta, hogy a kettős terhelés 2018 óta, amióta önálló ügyvédként is dolgozik, most ütött vissza. „(…) a reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében. Egész újságírói létem az elesettek védelméről, a bántalmazottak segítéséről szólt.”

Somos megköszönte, hogy tagja lehetett az ATV csapatának. „(…) 14 év alatt nagy utat tettünk meg együtt. Hálás vagyok azért, hogy kollégáim ezen az úton végig segítettek. A mostani helyzetben nem lehet másképp: a jelenlegi közhangulatban jelenlétemmel nem terhelhetem ezt az ígéretes cégcsoportot, az ATV Groupot” – írta.

Az ATV a Facebook-oldalán közölte, hogy elfogadták Somos döntését, és korrektnek tartják az „ominózus interjú óta tanúsított hozzáállását. Az ATV köszöni Somos András sokéves kitartó munkáját.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!