Taknyos gyerek voltam, nem gyilkos – állítja a férfi, aki a vád szerint feleségével elásta a 21 éves Kitti holttestét

2024. szeptember 2. – 13:05

Taknyos gyerek voltam, nem gyilkos – állítja a férfi, aki a vád szerint feleségével elásta a 21 éves Kitti holttestét
M. Milán és Andrea tagadja a gyilkosságot, a bántalmazást egymásra hárítják – Fotó: Laczó Balázs/ Telex
Laczó Balázs
Laczó Balázs
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Bíróság elé állt hétfőn M. Milán és volt felesége, akiket azzal vádol a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség, hogy megöltek egy prostitúcióból élő, fiatal lányt még 2014-ben, holttestét pedig bőröndbe rejtve ismeretlen helyen elásták.

A vádlottak ezt – ki-ki a saját szerepére vonatkozóan – tagadják, így a hétfőn tartott előkészítő ülésen nem születhetett ítélet, tárgyalást tart a Győri Törvényszék. Az ügyészség a letartóztatás hatálya alatt álló volt házaspárral szemben arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmények beismerése esetén a vádlottakkal szemben 16 év – 16 év fegyházbüntetést szabjon ki. Ez nem sok, ha ahhoz viszonyítjuk, hogy a bűncselekmények büntetési tétele a halmazati szabályokra tekintettel 22 és fél év szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi. Már ha bebizonyosodik, hogy ők a tettesek.

Nem lett meg a holttest

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság először 2023. február 21-én adott hírt arról, hogy gyanúja szerint 2014 augusztusában a házaspár verte meg veszekedés közben P. Kittit, méghozzá annyira, hogy a lány belehalt sérüléseibe. Ezután a holttestet bőröndbe rejtették, taxit hívtak, majd Győr határában elásták a bőröndöt. A vád szerint ehhez krumplinyomót és merőkanalat használtak. A taxis azóta sem lett meg, az ügyészség ezt a mozzanatot végül nem is foglalta bele a vádiratba.

Ekkor, 2023 februárjában Győr likócsi városrészében folytattak a rendőrök kutatást, munkagépeket, talajradart, tetemkereső kutyát is bevetettek, de sikertelenül, a holttest nem került elő.

A szálak felfejtését nem könnyíti meg, hogy azóta évek teltek el. Főként, hogy már P. Kitti eltűnésének bejelentése is két év késedelmet szenvedett: édesanyjával ugyanis a lány megszakította 2013-ban a kapcsolatot, így csak 2016-ban kezdték keresni.

Győr erdős külterületén keresték 2023-ban nagy erőkkel a holttestet, de hiába, nem került elő – Fotó: police.hu
Győr erdős külterületén keresték 2023-ban nagy erőkkel a holttestet, de hiába, nem került elő – Fotó: police.hu

Az édesanya nem sokkal a nyomozás kezdete után nyilatkozott a Blikknek arról, hogy lányát mindig is várta haza, és senki nem tudja átélni azt, amit ő átél. „Ezzel kelek és ezzel fekszem. Szörnyű érzés belegondolni abba, hogy milyen aljas módon elbántak vele.”

Az áldozatról annyit tudtak, hogy eltűnése előtt egy győri belvárosi házban lakhatott, és egyben ez volt az utolsó támpont. Nem jutottak előbbre, és az akkor végzett poligráfos vizsgálat sem erősítette meg, hogy bűncselekmény történt. Ám 2022 nyarán információt kaptak ezzel kapcsolatban a nyomozók, és tavaly február 7-én elfogták a már külön élő házaspárt. Ezután tanúvallomás és poligráfos vizsgálat erősítette meg a rendőrség számára, hogy P. Kittinek erőszakos halála volt. Halált okozó testi sértés miatt kezdtek nyomozni, de a vád ma már emberölés és minősített emberkereskedelem.

Pórázt kötöttek a nyakába

Az előkészítő ülésen dr. Zsolnai Ákos ügyész ismertette részletesebben a vádat. E szerint P. Kitti mindössze egy évvel korábban kezdte folytatni a prostitúciót, a szerzett pénzt a pár elvette tőle és felélte. Mindennek pedig az az előzménye, hogy Kitti rövid ideig az asszony gyermekének volt a barátnője, így költözött hozzájuk. A fiú azonban szakított vele, és mivel elköltözésekor Kitti a saját édesanyjával és a többi rokonával is felégette a kapcsolatot, ott állt ekkor pénz és lakás nélkül rászorulva a segítségre. Így vonták be a lakásban folyó prostitúcióba hónapokon keresztül.

A vád szerint rabként élt, nem mehetett ki a lakásból, amikor szeretett volna. Az ajtóra vasrácsot szereltek, és a rács szinte mindig zárva volt. A kulcsot a most 30 éves M. Milán tartotta magánál, és azt kiabálta egy ízben: „Ebből a lakásból nem mész ki!”. A vádlott ezt is tagadja, szerinte a nála 23 évvel idősebb párjánál, vagyis a másodrendű vádlottnál volt a kulcs.

P. Kitti sokat szenvedett. Ha megtagadta a parancsot, és nem akarta folytatni a prostitúciót, kemény verést kapott a férfitől. M. Milán ezt tagadja, amint azt is, hogy bevonták volna a lányt a szexmunkába, és hogy pórázzal a nyakában letérdeltették volna.

A tragikus bántalmazáshoz az vezetett, hogy a férfi is szexuális tevékenységet folytatott vele, ami féltékennyé tette a feleséget. Andrea először a férjét kapta le a tíz körméről 2014 augusztusában, ám ezután mind a ketten Kitti ellen fordultak. M. Milán fejbe rúgta, a nő pedig vascsővel ütötte meg a koponyáját olyan erővel, hogy a sértett azonnal meghalt. A holttestet a vádlottak egy nagy bőröndbe tették, majd a lakásból elszállították és ismeretlen helyen elrejtették.

A férfi védőjével azt állítja, hogy nem rúgta fejbe a sértettet, és szerinte az sem felel meg a valóságnak, hogy M.-né vascsővel ütötte. Az asszony ügyvédje szintén szót emelt az állítás ellen, mondván, hogy soha nem is szembesítették őket ezzel a bizonyos vascsővel, ez a tény tehát nem állja meg a helyét. Ha történt is bántalmazás, a nő azalatt a fürdőben tartózkodott.

A két vádlott ezután egymásra vallott, így a bántalmazás, amely Kitti halálát okozta, mindegyik fél szerint a másik lelkén szárad. M. Milán azt mondta:

Taknyos orrú gyerek voltam én akkor, nem gyilkos. Kitti a földön feküdt és nekem az a bűnöm, hogy nem hívtam mentőt és rendőrt. Most, hogy józan is vagyok, egészen másképp csinálnám.

A nő vallomása többféleképpen változott. Az egyik verzió szerint egy sikolyra szaladt ki, és a lány sérülésekkel a fején a tévé előtt állt. Most már úgy emlékezett, hogy a sértett a matracon feküdt, ez pedig kiegészült közben azzal az adalékkal, hogy a testet Milán tartotta a karjában.

Azt azonban elismerik, hogy a holttestet végül bőröndbe rejtve elásták, de hogy hol, az egyelőre rejtély. A vádiratba a likócsi helyszínt már bele sem foglalta a főügyészség, mert a területet alaposan átfésülték, és egyelőre ezt semmi nem támasztja alá a vádlottak szaván kívül.

Mivel a holttest nem került elő, a sértettet – bár a vád szerint 10 éve elhunyt – ma is eltűntként körözteti a rendőrség.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!