Bőröndbe tették és eláshatták Kittit Győrben – a házaspárt elfogták, a taxist keresik

2023. február 21. – 15:14

Bőröndbe tették és eláshatták Kittit Győrben – a házaspárt elfogták, a taxist keresik
A rendőrség kereső egysége Győr-Likócson az elmúlt napokban – Fotó: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Cséfalvay Attila
Cséfalvay Attila
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre nincs meg a holttest, így nem lesz könnyű a bizonyítás: a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy olyan bűncselekményről tartott ma sajtótájékoztatót, ami 9 évvel ezelőtt egy fiatal nő halálát okozta. Az akkor 21 éves P. Kittit a gyanú szerint egy házaspár olyan súlyosan megverte veszekedés közben, hogy a nő belehalt sérüléseibe. A gyanúsítottak részben beismerték tettüket. 2014 augusztusában a holttestet bőröndbe rejtették, taxit hívtak, majd Győr határában elásták a bőröndöt. A rendőrség keresi az akkori taxisofőrt, várja jelentkezését.

Győr likócsi városrészében rendőrök kutatnak, munkagépeket, talajradart, tetemkereső kutyát is bevetettek – egyelőre sikertelenül. Ezzel összefüggésben, egy 9 évvel ezelőtti életellenes bűncselekmény okán tartott ma sajtótájékoztatót a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Nagy Ágnes rendőr ezredes, bűnügyi igazgató szerint a nyomozás kezdeti szakaszában vannak, két gyanúsítottat elfogtak. Még 2016-ban jelentette be egy édesanya, hogy eltűnt a lánya, az akkor 21 éves P. Kitti. Kiderült, hogy nem tartják a kapcsolatot, és a lánynak vélhetően már 2014-ben nyoma veszett. Körözési eljárás indult. Itt jegyezte meg az ezredes, hogy Győr-Moson-Sopronban 47 ember tartózkodik ismeretlen helyen, közülük több mint 30-at eltűntnek nyilvánítottak. Így lett ez hamarosan P. Kittivel is 2016 augusztusában.

Kitti sorsa nehezen volt követhető, de eltűnése előtt egy győri belvárosi házban lakhatott – mondta Kiszeli Lajos a főkapitányság felderítő osztályának vezetője. Ez volt az utolsó támpontjuk. A nyomozók utánanéztek, kik éltek a lakásban, de az eljárás akkor megfeneklett. Igaz, már akkor végeztek egy poligráfos vizsgálatot, de az nem erősítette meg, hogy Kitti bűncselekmény áldozata lenne.

Munkagéppel is keresték Kitti holttestét a rendőrök – Fotó: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Munkagéppel is keresték Kitti holttestét a rendőrök – Fotó: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2022 nyarán új lendületet vett az eljárás: információt kaptak a rendőrök, hogy 2014-ben Kitti bűncselekmény áldozata lehetett. Előkészítő eljárás indult, majd idén február 3-án nyomozás. Február 7-én hajnalban elfogták a gyanúsítottakat, egy házaspárt, akik már külön élnek: 2014-ben a fiatal férfi 20 éves volt, a nő 43.

Völcsey András, a bűnügyi osztály vezetője hozzátette: M. Milán 28 éves bakonyszentlászlói és M. Milánné 51 éves ozorai lakos régóta ismerték Kittit, akik befogadták akkor győri, Batthyány téri lakásukba. A nyomozás eddigi adatai szerint 2014 augusztusának végén egy vita tettlegességig fajult. Mindketten bántalmazták a lányt, aki életét vesztette. A rendőrség azt nem tudja, mi miatt tört ki a vita a felek között.

A pár a holttestet úgy hozta ki a házból, hogy azt ott élő többi családtag ne lássa. Egy piros bőröndbe gyömöszölték a testet, taxit hívtak, és azzal vitték el Győr külterületi, erdős részéhez. Miután elment a taxi, a holttestet a bőrönddel együtt elásták.

Völcsey András a bűnügyi osztály vezető, Nagy Ágnes rendőr ezredes, bűnügyi igazgató és Kiszeli Lajos a főkapitányság felderítő osztályának vezetője a sajtótájékoztatón – Fotó: Cséfalvay Attila / Telex
Völcsey András a bűnügyi osztály vezető, Nagy Ágnes rendőr ezredes, bűnügyi igazgató és Kiszeli Lajos a főkapitányság felderítő osztályának vezetője a sajtótájékoztatón – Fotó: Cséfalvay Attila / Telex

Az osztályvezető elmondta: a gyanúsítottak a terhükre rótt bűncselekményt részben elismerték, azt poligráf és tanúk is megerősítették. Halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás – a gyanúsítottakat a Győri Járásbíróság letartóztatta. A rendőrség nagy erőkkel dolgozik a holttest megtalálásán. Az elmúlt hetekben több területet is átvizsgáltak, talajradart, tetemkereső kutyát is bevetettek, de eddig nem jártak eredménnyel. A bűncselekmény elkövetése óta eltelt hosszú idő miatt nehéz lesz a bizonyítás – jegyezte meg Völcsey András.

A rendőr-főkapitányság egy felhívást is közzétett: várják annak, a 2014 nyarán a Duna Taxi alkalmazásában álló férfinak a jelentkezését, aki világos színű, fehér kombit vagy egyterűt vezetett 2014 augusztusának végén, a késő esti, korai éjszakai órákban felvette a két gyanúsítottat a feltűnő, nagy piros bőrönddel, s Győr-Likócsra vitte.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!