Heim Pál Kórház: Elfogadtuk Magyar Péter adományát, de tele a raktár. Magyar: Akkor miért nincs kitéve szappan és vécépapír?

2024. augusztus 31. – 21:50

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar állam működésének legkudarcosabb területeit végiglátogató Magyar Péter egy ponton a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe is eljutott, majd adományokat ígért az intézménynek. Végül pénteken posztolt róla a Tisza Párt elnöke és EP-képviselője, hogy 200 liter kézfertőtlenítőt és 4000 tekercs vécépapírt szállítottak le a kórháznak. Így érvelt:

„A Tisza Párt a támogatóktól érkezett adománnyal azonnal enyhíteni szeretné országszerte a kórházak súlyos működési nehézségeit, hogy az orvosok, ápolók megfelelő körülmények között megfelelő higiéniai körülmények között tudjanak dolgozni, a betegek pedig gyógyulni.”

A köszönet nem maradt el a kórház részéről, de az kicsit érdekesre sikerült. Ugyanis a kórház a Facebook-oldalára egy képmontázst tett ki, amin kettő fotó szerepel egymás felett-alatt. A fenti „Heim raktár” felirattal mutat egy vécépapírral roskadásig tömött raktárat, az alatta lévő „Adomány” feliratú pedig a tiszások adományait. A Facebook-posztban a kórház így fogalmaz:

„Tegnap délelőtt megérkezett a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Üllői úti központjába a Tisza Párt adománya, melyet az átvételkor Dr. Fekete Ferenc orvosigazgató köszönt meg. Az adományt az adományozási eljárás befejezéséig abba az eddig is csaknem teli raktárba szállítottuk, ahol a kórház által vásárolt és a KEF által szállított kézfertőtlenítőket és wc-papírokat tároljuk.”

A tele raktár képe – ami ugye nem arra utal, hogy bármiből hiányt szenvedne Magyarország egyik vezető gyermekgyógyászati intézménye – és a vélt szarkazmus kiverte a biztosítékot a kommentelők közt, maga Magyar Péter is megjelent a kommentzónában. „Ha tényleg tele lett volna a raktár (nem volt), akkor esetleg március óta lehetett volna fertőtlenítőszert és wc papírt kihelyezni a mosdókba. Legalább a fogadó helyiségekbe, ahol naponta több száz (fertőző) gyermek megfordul” – fogalmazott a politikus, majd megköszönte az egészségügyi dolgozók munkáját.

A kórház reakciója azért is volt szokatlan, mert korábbi adományokról teljesen más stílusban számoltak be, ásványvízadományt például kétszer is köszöntek meg csak júliusban, és egyik alkalommal se tettek ki képet az ásványvízzel teli raktárukról.

Dr. Kulja András EP-képviselő hozzászólásban kommentálta a kórház reakcióját. Szerinte cinikus és lekezelő a köszönetnyilvánítás, és megjegyezte, hogy a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet igazgatója, Dr. Nagy Anikó korábban fél évig a kormány egészségügyi államtitkára volt, és 2023-ban ott lehetett a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén, ahova Bayer Zsolttal érkezett meg.

Hozzátette, hogy az intézmény MR centrumának és adminisztratív irodájának épületét Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégek újították fel, később pedig a tervezett 21 milliárd helyett 31 milliárd forintért nyerték el a betegellátó épület felújítását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!