Nem jött a hajnali vonat Pusztaszabolcsra, nem értek be a munkások Székesfehérvárra

2024. augusztus 27. – 09:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Pusztaszabolcs—Székesfehérvár-vasútvonalon a Pusztaszabolcsról 4 óra 33 perckor induló S440-es vonat kimaradt. Még pótlóbuszt sem küldtek az utasoknak. Ezzel a járattal mentek volna be a munkások a megyeszékhelyre dolgozni – számolt be egyik olvasónk.

A Mávinform néhány órája szűkszavúan csak annyit írt ki a Facebook-oldalára, hogy kedden pótlóbusz közlekedik az alábbi S440-es vonatok helyett: Pusztaszabolcsról Székesfehérvárra: 6:03 (34112), 8:03 (34132) Székesfehérvárról Pusztaszabolcsra: 7:16 (34127). Továbbá közölték a pótlóbuszok megállóhelyeit is, de az indokokat nem részletezték.

A MÁV bejegyzése alatt utasok jelezték, hogy a hajnali járat abszolút nem érkezett meg, se vonat, se busz formájában. Állítólag csak fél hat körül jelezték, hogy nem jön semmilyen pótlás a fél ötös vonat helyett. Más azt írta, hogy nem ért oda Pusztaszabolcsra a busz, hiába várnak már rá több mint egy órája.

A MÁV közleményében arról írt, hogy a Pusztaszabolcsról 4:33-kor Székesfehérvárra induló személyvonat járműhiba miatt nem közlekedett, hozzátéve, hogy az utasok a MÁV alkalmazásban és a Vonatinfó térképen lettek tájékoztatva a kimaradó járatról.

„A Székesfehérvárról 7:16-kor induló személyvonat pótlóbusza körülbelül egy órás késéssel közlekedett, és 9 óra után néhány perccel érkezett Pusztaszabolcsra” – közölte a MÁV.

A MÁV az elmúlt napokban az ország több részén is teljesen elesett. Vasárnap este a Keleti pályaudvarnál kisiklott a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity öt kocsija. A pályaudvar egészen kedd hajnalig zárva volt, most fokozatosan újraindították a forgalmat. Hétfőn egy síntörés és gázolások is lassították a forgalmat kétórás késések voltak a Nyugatiban és a Déliben is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!