Október végéig biztosan javítóintézetben marad a bőnyi késelő kislány

2024. augusztus 26. – 11:37

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is javítóintézetben marad az a 12 éves kislány, aki idén tavasszal hátba szúrta az osztálytársát az egyik bőnyi általános iskolában – tudta meg a 24.hu.

Sticz Tamás, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a lapnak azt mondta: a bíróság október végéig hosszabbította meg a kislány letartóztatását. A Győri Törvényszék május végén tett közzé egy közleményt, amiben azt írták: legfeljebb további három hónapra meghosszabbították a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását. Ez az idő jár le augusztus végén.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Győrhöz közeli bőnyi iskolában április 29-én szúrta szívtájékon egy osztálytársát egy hatodikos, 12 éves kislány a reggeli tanóra végén egy 20 centiméter hosszú konyhakéssel. Az áldozatot mentőhelikopterrel szállítottak a győri kórházba. Mint kiderült, a kislány listát készített, melyen az osztálytársai nevei szerepeltek: pirossal azok voltak megjelölve, akiket szintén meg akart ölni, zölddel, akiket nem.

Május végén a meghosszabbítás indoklásában azt írták: a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően indokoltnak látta a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását. Mivel a nyomozás még tart, a bíróság szerint arra is van esély, hogy a kislány szabadlábon esetleg befolyásolhatná a tanúkat, ezzel nehezítve a bizonyítási eljárást.

Egy gyerek általában akkor nyúl erőszakos eszközhöz, ha ezt az indulatkezelést tanulta el a felnőttektől, másrészt ha nem érzi magát biztonságban, ezért a világgal szemben védekező és támadásra kész pozícióba helyezi magát, állítja a kriminológus szakértő. Arról, hogy megelőzhetőek lennének-e a bőnyi késeléshez hasonló esetek, és hogyan merülhet fel ilyenkor a szülő felelőssége, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!