Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi késelő kislány

2024. május 28. – 12:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb további három hónapra meghosszabbította a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását – derül ki a Győri Törvényszék közleményéből.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a Győrhöz közeli bőnyi iskolában április 29-én szúrta szívtájékon egy osztálytársát egy hatodikos, 12 éves kislány a reggeli tanóra végén egy 20 centiméter hosszú konyhakéssel. Az áldozatot mentőhelikopterrel szállítottak a győri kórházba. Mint kiderült, a kislány listát készített, melyen az osztálytársai neve szerepelt: pirossal azok voltak megjelölve, akiket szintén meg akart ölni, zölddel, akiket nem. A megszúrt rétalapi diák azóta már túl van az életveszélyen, az elkövető hatodikost április végén letartóztatták, és legfeljebb egy hónapra javítóintézetbe került. Ezt hosszabbították most meg legfeljebb további három hónapra.

Az indoklásban azt írják, a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően indokoltnak látta a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását. Mivel a nyomozás még tart, a bíróság szerint arra is van esély, hogy a kislány szabadlábon esetleg befolyásolhatná a tanúkat, ezzel nehezítve a bizonyítási eljárást. „A gyanúsítottnál talált listára és a tervezésre figyelemmel továbbra is felhívta a bíróság a letartóztatás feltételei közül a bűnismétlés veszélyét” – áll a közleményben.

Egy gyerek általában akkor nyúl erőszakos eszközhöz, ha ezt az indulatkezelést tanulta el a felnőttektől, másrészt ha nem érzi magát biztonságban, ezért a világgal szemben védekező és támadásra kész pozícióba helyezi magát, állítja a kriminológus szakértő. Arról, hogy megelőzhetőek lennének-e a bőnyi késeléshez hasonló esetek, és hogyan merülhet fel ilyenkor a szülő felelőssége, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!