Gulyás szerint sem szabad betegeknek 40 fokban lenniük, de az általános kritikát elutasítja

2024. augusztus 22. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

Minden kórház adott jelentést arról, hogy hogy áll a klímák fertőtlenítésével, mondta Gulyás. Ez mindenhol történik, azt a tájékoztatást kapták, hogy „a fertőzések kizárása érdekében a klímák fertőtlenítése folyamatos” – tette hozzá Gulyás az RTL kérdésére. Így kizárják, hogy kórházi fertőzések származnának ebből.

Ha ez a fertőtlenítés nem történt meg, eljárást kell indítani Gulyás szerint: de reméli, hogy ilyen nem történt. Az RTL jelezte, hogy nekik az illetékesek nem válaszoltak az erre vonatkozó kérdésre, Gulyás erre azt mondta, hogy akkor adják oda nekik az erről szóló levelet, ami a laphoz eljutott.

Gulyás szerint gyakorlatilag mindenhol megtörtént a műtők és a várótermek klimatizálása. A baj szerinte az, hogy hosszú azoknak a kórházaknak a listája, ahol van klíma, de csak 10 fokot tud hűteni, így továbbra is meleg lesz. „Le kell vonni a tanulságot abból, hogy egyre melegebb nyarak vannak” – mondta Gulyás, aki szerint ki kell alakítani erre egészségügyi protokollt is. De szerinte a mediterrán országokban sem tudják ezeket rendesen megoldani.

„Számtalan nehézség van, még azt is elfogadom, hogy jobban, alaposabban fel kell készülni, nem szabad, hogy betegek 40 fokban legyenek” – mondta Gulyás, de az általános kritikát eltúlzottnak tartja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!