A csodaszarvas, Attila és Csaba királyfi is feltűnik az augusztus 20-i tűzijátékon

2024. augusztus 15. – 10:32

Másolás

Vágólapra másolva


Több mint negyvenötezer különálló pirotechnikai effekttel, drónshow-val és fényfestéssel készülnek augusztus 20-ra a szervezők, írta az MTI.

Azt írják, az idei nemzeti ünnepen tűzmozsár, kartács, római gyertya, görögtűz, szikraszökőkút és lángeffektek teszik látványossá a tűzijátékot. A huszonkilencezer pirotechnikai elemet közel ötszáz pontról – köztük 9 folyami uszályról, 65 pontonról, a Szabadság, az Erzsébet és a Margit hídról – lövik majd a magasba.

A szervezők azt írták,

„a tűz és fények játéka az idén is egy, a nemzeti mesehagyományból jól ismert karakter szemszögén keresztül meséli el a magyarság történetének legfontosabb eseményeit: a csodaszarvas, Attila, Csaba királyfi, a honfoglalás és államalapító Szent István királyunk történetét.

Az öreg pásztor által felvillantott mondabéli és történelmi epizódok adják a narrációval ellátott tűzijátékshow hat tételét, amit az Elek Norbert által megálmodott zenei kompozíció tesz teljessé.”

A szervezők az idei évre minden korábbinál nagyobb, sőt, Európa-szerte is a legnagyobb tűzijátékot ígérik. A Nemzeti Kommunikációs Hivatal idén 12,5 milliárd forintot adott a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökségnek a Szent István Napi Programsorozat megrendezésére. Ehhez jön még hozzá a korábban a tűzijáték megszervezésére adott 2,4 milliárdos támogatás, így az ünnepség összesen legalább 15 milliárd forintnyi közpénzbe kerül majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!