Minden korábbinál nagyobb tűzijátékot ígérnek augusztus 20-ára

2024. augusztus 1. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Soha nem látott méretű tűzijátékra számíthatnak a magyarok az államalapítás ünnepén a Magyar Nemzet értesülései szerint, és ennek tényleg nagyon nagynak kell lennie, hiszen már tavaly is Európa legnagyobbjaként jellemezték az eseményt.

A 21 órakor kezdődő tűzi- és fényjátékról a lap nem árult el konkrétabb részleteket, mindössze azt, hogy az eddigi 4,3 helyett több mint öt kilométer hosszan lehet majd nézni azt a Duna mentén, a látványterülete a Petőfi hídtól a Margit-sziget közepéig tart, a műsort pedig idén is híres magyar zeneszerzők alkotásai és ismert népdalok kísérik.

Az augusztus 20-i hivatalos állami program ezúttal is a Kossuth téri zászlófelvonással kezdődik, ahol idén is megtartják az ünnepélyes tisztavatást, ezután veszi kezdetét a nap egyik leglátványosabb és leghangosabb programja, a légi parádé. A négynapos hosszú hétvége miatt viszont már szombattól elkezdődnek a programok, a Szent István-nap rendezvénysorozat összesen 19 helyszínen várja az érdeklődőket.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal idén 12,5 milliárd forintot adott a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökségnek a Szent István Napi Programsorozat megrendezésére. Ehhez jön még hozzá a korábban a tűzijáték megszervezésére adott 2,4 milliárdos támogatás, így az ünnepség összesen legalább 15 milliárd forint közpénzbe kerül majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!