Hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják az óbudai polgármestert

2024. augusztus 14. – 18:29

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják Kiss László óbudai polgármestert, ezért az ügyészség kezdeményezte a III. kerület vezetőjének letartóztatását, tudta Kiss ügyvédjétől, Zamecsnik Pétertől a Magyar Nemzet. A DK politikusa abszurdnak tartja a gyanúsítást, ugyanakkor a lap információi szerint több személyt szerdán szintén gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben.

A korrupciós bűncselekmények miatt eljárást folytató Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Kiss mai őrizetbe vételével egy időben összehangolt akciót folytatott az önkormányzatnál. Az ügy első gyanúsítottjait márciusban vették őrizetbe miután kiderült, hogy egy férfi a cégén keresztül szolgáltatások nyújtása, illetve eszközbeszerzés céljából fiktív szerződéseket kötött az önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt cégekkel. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként kapott pénzt felvették, és korrupciós célokra fordították.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata szerda reggel kiadott közleményében arról tájékoztatott, hogy „A mostani nyomozati cselekmények a márciusban, az önkormányzati választási kampányban zajlott kutatások folytatásai, amelyek egy 2022-es, az akkori országgyűlési kampányban indított ügyhöz kötődtek. Ismét megerősítjük, hogy az önkormányzat valamennyi szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, ami kizárja a jogszerűtlenséget vagy a fiktivitást”.

Mint a közleményből kiderül az ügyészségi nyomozást a kezdetektől a kormánypárthoz kötődő sajtó „jólértesültsége” jellemzi, rendszeresen tettek közzé állítólagos részleteket állítólagos vallomásokból, miközben például Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat semmilyen tájékoztatást nem kapott a nyomozó hatóságtól. „A szivárogtatások miatt dr. Kiss László korábban feljelentést tett, hogy derüljön ki, az ügyészségtől származnak-e a propagandasajtóban megjelent állítások. Ebben az ügyben, feljelentőként éppen a múlt héten hallgatta meg a polgármestert a rendőrség” – közölték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!