Felháborodott az algériai nagykövetség Rétvári Bence migránsozós kijelentésén

2024. augusztus 13. – 14:05

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti algériai nagykövetség jegyzékben ítélte el Rétvári Bence szombati nyilatkozatát, amelyben szelektív és megkülönböztető módon beszélt arról, hogy egy spanyolországi gyilkosság elkövetője algériai bevándorló – írja az MTI. A külképviselet a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak benyújtott jegyzékben tiltakozott a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának kijelentései miatt.

Az algériai nagykövetség szerint Rétvári azt állította, hogy Valenciában algériai migránsokat vádolnak egy spanyol férfi megkéselésével és lefejezésével, miközben más országokban nem hangsúlyozzák a feltételezett elkövetők állampolgárságát.
Az algériai nagykövetség azzal is megvádolta Rétvárit, hogy a közösségi médiában olvasható, meg nem erősített információkat és hazugságokat terjeszt az ügyről. A valenciai rendőrség szerint a gyilkosság feltételezett elkövetője nem algériai, hanem büntetett előéletű spanyol állampolgár.

A hétfői keltezésű levélben az algériai nagykövetség visszautasította azt is, hogy az afrikai országot a magyar kormány politikai célokra, migrációs politikájának igazolására és a Magyarországgal szemben bevezetett uniós intézkedések megkérdőjelezésére használja fel. A külképviselet azt követeli, hogy fejezzék be az alaptalan vádaskodást.

A Hirado.hu szerint Rétvári szombati nyilatkozatában azt írta: az elmúlt hetek eseményei ismét bebizonyították, hogy az erőltetett migráció veszélyt jelent Európa közrendjére és biztonságára, és az európai emberek nyugodt életére. Az államtitkár a angliai Southportban történt késelésre utalt, valamint arra hogy terrorveszély miatt lemondták Taylor Swift bécsi koncertjeit. Ebben a levélben állította azt is, hogy algériai bevándorlók halálra késeltek, majd lefejeztek egy spanyol férfit a nyílt utcán Valencia belvárosában.

Rétvári azt is hozzátette, hogy nemcsak a frissen érkezett bevándorlók, hanem a migránsok Európában született gyerekei is követnek el bűncselekményeket. Ezek gyakoriságát azzal indokolta a parlamenti államtitkár, hogy nem tudták intergálni a bevándorlókat Európában, „mert ahol nincs kulturális öntudat, ott kulturális integráció sincs.”

Rétvári legutóbb a baloldalt hibáztatta, mert Pócs János nem mondott le, miután mentegette a kisfiút felrúgó karateedzőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!