Két gyerek meghalt a késelésben, ami egy táncos workshopon történt az északnyugat-angliai Southportban

2024. július 29. – 16:28

Másolás

Vágólapra másolva

Két gyerek meghalt, kilenc pedig megsérült a brit Southport nevű településen történt késelésben hétfőn – írja a BBC.

A Merseyside-i rendőrség közölte, hogy a rendőröket egy „súlyos incidenshez” hívták a Southport-i Hart Street egyik ingatlanához dél körül, a kiérkező járőrök őrizetbe vettek egy 17 éves fiút és lefoglaltak egy kést. A feltételezett elkövető eredetileg cardiffi, jelenleg Banks-ben lakik. A közlemény szerint nem keresnek senki mást a támadással kapcsolatban, és a támadást nem kezelik terrorizmusként. Az elkövető indítéka ugyanakkor egyelőre nem világos.

A BBC közölte az Eye on Southport nevű helyi lap újságírója, Tim Johnson beszámolóját is, aki körülbelül 20 perccel a rendőrség kihívása után érkezett a helyszínre. Az ő elmondása szerint a közelben, a Hope of Hart gyermekklubban zajlott egy Taylor Swift jóga és tánc workshop 2-6. évfolyamos általános iskolásoknak, mint utóbb kiderült, valóban ezen történt az incidens.

Serena Kennedy Merseyside-i rendőrfőnök az eset utáni sajtótájékoztatón elmondta, a kiérkező rendőrök „megdöbbenve látták, hogy sok embert, köztük több gyereket kegyetlen támadás ért, és súlyos sérüléseket szenvedtek”. A rendőrség is úgy tudja, hogy a gyerekek egy Taylor Swift-rendezvényen vettek részt egy tánciskolában. „A késsel felfegyverkezett elkövető besétált a helyiségbe, és megtámadta a gyerekeket” – mondta Kennedy hozzátéve, hogy úgy gondolják, azok a felnőttek, akik szintén megsérültek, a gyerekek védelme közben szerezték a sebesüléseiket.

„Iszonyatos és mélyen megdöbbentő hírek érkeztek Southportból. Gondolatban az áldozatokkal vagyok” – reagált a történtekre Keir Starmer brit miniszterelnök az X-en.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!