Jakab lemondásra szólította fel Pócs Jánost, amiért mentegette a kisfiút felrúgó karateedzőt, Rétvári szerint ezért is a baloldal a hibás

2024. augusztus 2. – 15:56

Másolás

Vágólapra másolva

Felszólítja lemondásra Pócs Jánost? – tette fel a kérdést Jakab Péter független országgyűlési képviselő Orbán Viktor miniszterelnöknek. Jakab azért kérte számon a kormányfőt, mert a fideszes képviselő azzal mentegette a kisfiút felrúgó karateedzőt, hogy „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek.” Jakab a kérdésében azt írja: „Pócs János nyilatkozatával aláás mindent, amit gyermekvédelemnek nevezünk, s szembemegy minden normális emberi értékkel. Képviselő úr méltatlanná vált a mandátumra, jogos társadalmi elvárás, hogy mondjon le.”

Orbán Pintér Sándor belügyminisztert bízta meg azzal, hogy reagáljon Jakab kérdésére, aki Rétvári Bence államtitkárnak engedte át a lehetőséget. Rétvári a válaszában azt írta: „ami a szolnoki kalandparkban történt az elfogadhatatlan, tűrhetetlen és felháborító.”

„Az üggyel kapcsolatban a rendőrség a minél gyorsabb eljárásra törekszik, hogy az elkövető felelősségre vonása minél rövidebb időn belül sor kerülhessen. A gyermekvédelmi törvény szigorításai révén lehetőség nyílik súlyosabb büntetés kiszabására” – írta Rétvári. Majd hozzátette: sajnálatos, hogy

„a baloldalra a gyermekvédelmet erősítő intézkedések megszavazásakor rendre nem lehet számítani.”

Korábban megírtuk, hogy kiskorú veszélyeztetésének gyanújával hallgatta ki a rendőrség a szolnoki kalandparkban kisfiút felrúgó karateedzőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!