Karácsony után Vitézy Dáviddal is tárgyalt Magyar Péter

2024. augusztus 9. – 13:44

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter „informálisan egyeztetett” Vitézy Dáviddal, írta a Tisza Párt elnöke a Facebookon. Sok konkrétumot viszont nem osztott az egyeztetésről. Csak annyit, hogy Vitézyvel egyetértettek abban, „a mutyik megszüntetéséhez elengedhetetlen, hogy a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó összes cég vezetését nyílt, transzparens pályázaton válasszák ki”.

A találkozóról Vitézy Dávid is írt Facebookon, Magyarhoz hasonlóan konkrétumként csak a fővárosi cégek átláthatóságát említette.

Magyar múlt héten Karácsony Gergellyel egyeztetett. Ekkor a Telexnek azt mondta, a főpolgármesterrel Budapest jelenlegi helyzetéről és jövőjéről egyeztettek. Már akkor azt mondta, hogy minden frakcióval akar beszélni, „mert ez a budapestiek érdeke”. Így megkereste Szentkirályi Alexandrát is, ő azonban nem volt hajlandó leülni a vele. A Fidesz korábbi főpolgármester-jelöltje ezt azzal magyarázta, hogy Gyurcsány. „Nem lehet szó együttműködésről a Magyar Péter vezette Tisza Párt és a Fidesz fővárosi frakciója közt, mert az utóbbi nem működik együtt és nem egyeztet azokkal, akik Gyurcsány Ferenc jelöltjét támogatják”, írta Szentkirályi.

Most még talány, milyen koalíció jöhet létre az ősszel felálló új közgyűlésben. Magyar Péter már a választások előtt azt mondta, hogy ügyek mentén támogatná Budapest működését. Vitézy úgy nyilatkozott, hogy „programalapú együttműködést” szeretne, amiben a saját frakciójára, a Kutyapártra és a Tisza Pártra számít. Karácsony Gergely pedig többször nyilatkozott már úgy, hogy ő egy DK-MSZP-Párbeszéd+Tisza Párt+Kutyapárt-együttműködést lát maga előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!