Demszky: Karácsonynak meg kellene tanulnia angolul, Gyurcsány meg nárcisztikus

2024. augusztus 9. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter politikai tehetségéről, Karácsony Gergely angoltudásáról és Gyurcsány Ferenc nárcizmusáról beszélt Demszky Gábor, Budapest korábbi főpolgármestere a Népszavának adott interjújában.

Néhány mondás az interjúból:

  • Magyar Péter leradírozta a régi ellenzéket, és elfogadható politikai partnernek tűnik, mivel „megvan az a politikai tehetsége és karizmája, ami megvolt Chiracnak vagy Obamának, el tudjuk hinni róla, hogy el tudna vezetni egy országot.”
  • Demszky szerint Magyaron kívül „nincs több esély, vagy ez van, vagy marad ez a potrohos akasztófavirág”.
  • Gyurcsány ezzel szemben szerinte nárcisztikus és az ellenzék számára veszélyes. Demszky szerint Gyurcsány bár „ügyesen bohóckodik”, gyakorlatilag „nulla érzéke van ahhoz, mit lehet megtenni és mit nem, ráadásul soha nem tartotta magát ahhoz, amiben előtte megegyeztünk”.
  • A következő önkormányzati ciklusban a Tisza Párton múlik, hogyan működik a főváros, ezért azt javasolta Karácsonynak az egyeztetésükön, hogy terjesszen egy projektlistát Magyar elé, és ezekhez kérje a támogatását.
  • Karácsonyról emellett azt is mondta, hogy a Vitézyvel szembeni győzelme valójában vereség. A főpolgármesternek szerinte tényezővé kéne válnia, és meg kellene tanulnia angolul.
  • Donáth Anna ügyészségi beidézéséről pedig azt mondta, nagyon örül, ha a Momentum volt elnökével szemben eljárás indul, mert akkor Donáthból nemzeti hős lesz, és „ez megcsillantja a reményt, hogy mások is követni fogják”.

Az interjú apropóját elsősorban az adta, hogy Demszky pár nappal ezelőtti Facebook-bejegyzésében bejelentette: elege lett, végleg kiköltözik Horvátországba. Ebben azt írta, nem akarja tovább nézni „a főváros kormányzati kifosztását és hanyatlását, a társadalom züllését, az olcsó pénzen megvett és rövid pórázon tartott értelmiség agóniáját”. Ehhez most hozzátette, hogy az utolsó lökést az adta, hogy egy fővárosi gimnázium igazgatója beszélgetésre hívta meg, majd később a programot indoklás nélkül törölték. Később azt a magyarázatot kapta, hogy az igazgató nem szerette volna „politikailag megosztó vendéget” meghívni. Demszkyt ebben az bántotta elsősorban, hogy a tanári karból csak néhányan álltak ki mellette.

Demszky Gábor 1990 és 2010 között – öt cikluson át – volt Budapest főpolgármestere.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!