Szerdáig lehet jelentkezni a pótfelvételire

2024. augusztus 6. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdáig lehet jelentkezni egyetemekre és főiskolákra elektronikusan, a felvi.hu-n keresztül, az Oktatási Hivatal MTI-nek elküldött közleménye szerint július 30-án indult pótfelvételi eljárásban idén több mint 8 ezer állami ösztöndíjas helyet hirdettek meg az intézmények.

A pótfelvételi eljárásban azok jelentkezhetnek, akik az idei általános felvételi eljárásban nem jelentkeztek vagy nem sikerült a felvételijük. A pótfelvételi eljárásban egy felsőoktatási intézmény valamelyik szakára lehet jelentkezni. A döntés augusztus 29-én várható.

Az idei felvételi ponthatárokat július 24-én hirdették ki a Felvi.hu-n, 121 ezren izgulhattak, hogy bejutnak-e az első helyen megjelölt szakra. Idén több népszerű szakon csökkentették a ponthatárokat, az általános orvosi szakokon mind a négy egyetemen kevesebb pontra volt szükség a bejutáshoz. Az ELTE pszichológia szakára 453 pont kellett a sikeres felvételihez, a jogra 476 pontra volt szükség. Az ELTE az elmúlt 15 évben idén vette fel a legtöbb jelentkezőt pedagógusképzésre, 2500 diákot.

Több helyen is problémás volt a pontszámítás, aminek a bonyolultabb felvételi rendszer lehet az oka, de sok kérdőjel maradt, ezekről itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!