Meghalt a fesztiválozó, aki a tábortűzben akart öngyilkos lenni Ozorán

2024. augusztus 5. – 14:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy résztvevő égési sérüléseket szenvedett az Ozora Fesztiválon, amikbe belehalt a kórházban – erősítette meg a Telex információit a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Úgy tudjuk, hogy egy külföldi fesztiválozó a tábortűzben égett meg. Ezt a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette, és hozzátették, hogy a baleset körülményeit a rendőrség még vizsgálja. A BRFK szerint bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Tavaly is történt haláleset a fesztiválon, egy 34 éves belga nő holttestét találták meg a résztvevők.

A dádpusztai völgyrendszerben először az 1999-es napfogyatkozás idején tartottak fesztivált, amit 2005 óta Ozora néven, évente rendeznek meg. Az eleinte főleg goás felhozatal mostanra kibővült, az Ozorákon pedig évente körülbelül harmincezren szoktak részt venni. A több tízezer résztvevővel ez a hatalmas helyszín is megtelt, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy 2021 óta Daad néven ugyanazon a helyszínen egy rövidített változatot is szerveznek a fesztiválból.

Az esettel kapcsolatban küldtünk kérdéseket a szervezőknek is. Válaszukban azt írták, hogy egy Szingapúrból érkezett vendég kísérelt meg öngyilkosságot a tűzbe ugrással, mentésére perceken belül megérkeztek a biztonsági- és mentős kollégák. A szervezők őszinte részvétüket fejezték ki a hozzátartozóknak.

„Napokig küzdöttek az életéért az orvosok, de sajnos nem tudták megmenteni. A tűz körül 2 méteres vaskerítés van, azon képtelenség véletlenül beesni, de még bemászni is szinte lehetetlen” – írták. Hozzátették, hogy korábban, több mint tíz évvel ezelőtt is történt egy hasonló eset a fesztiválon, de akkor sikerült megmenteni a tűzbe ugró életét. A tűz körüli kerítést rögtön ezután építették.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni. Az Igazságügyi Minisztérium oldalán pedig az Áldozatsegítő Szolgálat tevékenységéről talál bővebb információt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!